Ιερέας βρέθηκε νεκρός στο δυτικό Μεξικό

Ένας καθολικός ιερέας που είχε εξαφανιστεί πριν από μία εβδομάδα στην Πολιτεία Μιτσοακάν, στο δυτικό Μεξικό, βρέθηκε νεκρός, ανακοίνωσε η αρχιεπισκοπή στη Μορέγια, την πρωτεύουσα της Πολιτείας.

Ο ιερέας, ο Μιγκέλ Ερνάντες, βρέθηκε νεκρός στην κοινότητα Νουέβα Ιτάλια, διευκρίνισε η αρχιεπισκοπή σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε, εκφράζοντας την «οδύνη» της και τα «συλλυπητήριά» της στην αποστολική αδελφότητα στην οποία ανήκε ο θανών.

Στο έγγραφο αυτό δεν δίνεται καμιά διευκρίνιση για τα αίτια του θανάτου του ιερωμένου.

Μεξικανικά ΜΜΕ αναφέρθηκαν σε ένα έγγραφο της πολιτειακής εισαγγελίας στο οποίο γινόταν λόγος για τον εντοπισμό ενός πτώματος σε κατάσταση αποσύνθεσης που δεν αναγνωρίστηκε αμέσως.

Δεν ήταν διαθέσιμος αμέσως κάποιος εκπρόσωπος των αρχών της Πολιτείας Μιτσοακάν για να επιβεβαιώσει την πληροφορία.

Ο ιερωμένος είχε εξαφανιστεί τη 18η Αυγούστου, έπειτα από μια λειτουργία στο χωριό Ματαγουαράν, περίπου 70 χιλιόμετρα από την τοποθεσία όπου βρέθηκε η σορός του, σύμφωνα με την αρχιεπισκοπή.

Από το 2012, έχουν δολοφονηθεί 22 ιερείς στο Μεξικό, σύμφωνα με τα στοιχεία της μεξικανικής ρωμαιοκαθολικής ιεραρχίας, η οποία τονίζει πως η χώρα είναι μια από τις πιο επικίνδυνες στη Λατινική Αμερική για τους κληρικούς.

Από την Πολιτεία Μιτσοακάν διέρχεται ένας δρόμος κατά μήκος των μεξικανικών ακτών στον Ειρηνικό Ωκεανό, που χρησιμοποιείται για τη διακίνηση ναρκωτικών τα οποία προορίζονται για την αγορά των ΗΠΑ.