Η θεραπεία για την φαλάκρα θα είναι έτοιμη προτού χάσεις όλες σου τις τρίχες

Τα νέα είναι ενθαρρυντικά. Νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε απ’ το πανεπιστήμιο Irvine της Καλιφόρνια, δίνει μια άλλη διάσταση στο θέμα φαλάκρα. Το κλειδί είναι η επικοινωνία. Αυτό που υποστηρίζουν οι ερευνητές είναι ότι οι τρίχες μιας περιοχής όχι μόνο επικοινωνούν μεταξύ τους αλλά το ίδιο συμβαίνει με διαφορετικές περιοχές στο σώμα.

Δηλαδή, αν ένας άντρας έχει αρχίσει να χάνει τα μαλλιά του στην κορυφή αλλά όχι περιμετρικά του κεφαλιού του, η επικοινωνία ανάμεσα σε αυτές τις δύο περιοχές έχει χαθεί. Αν, όμως, οι επιστήμονες καταφέρουν να ενεργοποιήσουν ξανά τα σήματα μπορεί όλη η περιοχή να γεμίσει με τρίχες και έτσι να αποφευχθεί η τοπική αραίωση, αναφέρει ο επικεφαλής της μελέτης Maksim Plikus.

 

Κατ’ αναλογία με τις γλώσσες που μιλάνε σε γειτονικές χώρες δεν ήταν σαφές πως «οι τρίχες στην πλάτη και εκείνες στην κοιλιά μπορούν να συγχρονιστούν. Αυτό που δείξαμε είναι ότι αν και “μιλούν” διαφορετικές διαλέκτους, όλες οι τρίχες μπορούν να καταλάβουν η μία την άλλη μέσω της χρήσης κοινών λέξεων», αναφέρει ο Plikus.

Χρειάζεται βέβαια περαιτέρω μελέτη (καθώς η συγκεκριμένη έγινε σε ποντίκια), αλλά αν βρεθούν φάρμακα που μπορούν να κάνουν τις διαφορετικές περιοχές να επικοινωνήσουν, τότε θα φυτρώνουν τρίχες σε όποιο σημείο του σώματος θέλει κάποιος. Κι αντίστροφα, μπορεί να υποθέσει κανείς πως ίσως μπορεί να αποφευχθεί η τριχοφυΐα σε μέρη όπως το πρόσωπο ή η πλάτη.