Η συνάντηση του Big-4: Νωρίτερα οι εκλογές, περισσότεροι ξένοι διαιτητές

Η συνάντηση των Big-4 με τους εκπροσώπους των UEFA/FIFA και τον Λευτέρη Αυγενάκη έλαβε τέλος μετά από τρεις ώρες, χωρίς να κάνουν δηλώσεις οι ιδιοκτήτες. Ο Χέρμπερτ Χούμπελ αποκάλυψε ότι θα γίνουν νωρίτερα οι εκλογές στην ΕΠΟ, ενώ θα υπάρξουν περισσότεροι ξένοι διαιτητές στα κρίσιμα ματς.

Καλύτερα από ό,τι ανέμεναν οι διεθνείς συνομοσπονδίες πήγε η σύσκεψη της Big-4, όπως αποκάλυψε ο επιτετραμένος σύμβουλος των FIFA, UEFA στο ελληνικό ποδόσφαιρο, Χέρμπερτ Χούμπελ μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης. Η είδηση που προέκυψε ήταν ότι οι εκλογές θα γίνουν νωρίτερα από τον Οκτώβριο και κατά πάσα πιθανότητα τον προσεχή Ιούνιο. Επιπλέον προανήγγειλε ότι στα κρίσιμα ματς θα σφυρίζουν στο εξής (και τουλάχιστον μέχρι το τέλος της σεζόν) περισσότεροι ξένοι διαιτητές.

“Θέλω να ευχαριστήσω τον υπουργό για την οργάνωση και τη βοήθεια. Για να είμαι ξεκάθαρος, ήταν καλύτερο απ’ ό,τι περιμέναμε. Ήταν μια καλή συζήτηση. Ξέρετε, εγώ είμαι Αυστριακός και δεν έχω συνηθίσει τη νοοτροπία σας. Αν κάποιοι άνθρωποι στη χώρα μου μιλούσαν με αυτό τον τρόπο θα ήταν προσβεβλημένοι για χρόνια. Πιθανότατα για δεκαετίες. Εδώ είναι διαφορετικά. Το θετικό είναι ότι οι συζητήσεις θα συνεχιστούν. Δεν ήταν η τελευταία συνάντηση. Συμφωνήσαμε ότι θα υπάρξουν και άλλες συναντήσεις σε συνεργασία με τον Υφυπουργό και θα κάνουμε το καλύτερο για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Θέλω να σας ενημερώσω ότι υπήρξε κοινή συμφωνία ότι πρέπει να γίνουν κάποια πράγματα και ότι η FIFA και η UEFA δεν μπορούν να μείνουν για πάντα στην Ελλάδα. Συμφωνήθηκε ότι οι εκλογές της Ομοσπονδίας θα γίνουν νωρίτερα, πιθανότατα τον Ιούλιο.

Το άλλο που συζητήθηκε και θα γίνουν σχετικές ενέργειες από τη FIFA και την UEFA είναι ότι θα υπάρξουν περισσότεροι ξένοι διαιτητές για τα κρίσιμα ματς και τα πλέι οφ“, σχολίασε ο Χούμπελ.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, τόνισε: “Για 20 και πλέον χρόνια συζητιόταν το θέμα της ανανέωσης των αθλητικών ομοσπονδιών κάτι που έγινε πράξη από τη σημερινή κυβέρνηση. Για πέντε και πλέον χρόνια γινόταν συζήτηση για ένα διάλογο, σύμπραξη σε ένα τραπέζι, των παραγόντων των εκπροσώπων των κορυφαίων ομάδων της χώρας κάτι το οποίο έγινε. Δεν έγινε όμως μόνο του. Έγινε με τη συνεργασία των κορυφαίων στελεχών της FIFA και της UEFA και τους ευχαριστώ για αυτό. Οι Έλληνες φίλαθλοι, όποια ομάδα και αν υποστηρίζουν, θέλουν ένα καλύτερο ποδόσφαιρο. Ένα ποδόσφαιρο με θέαμα, ποιο ποιοτικό. Θέλουν γήπεδα γεμάτα και προς αυτή την κατεύθυνση δουλεύουμε με συνέπεια και κυρίως με στόχο. Είμαι βέβαιος πως η σημερινή συνάντηση δεν έλυσε όλα τα προβλήματα. Έβαλε όμως μια σειρά και αύριο με την επικύρωση στην steering committee που είναι προγραμματισμένη στη ΓΓΑ, εφόσον φυσικά προηγηθεί η αναλυτική ενημέρωση όλων των μελών που συμμετέχουν και των εκπροσώπων όλων των ΠΑΕ που έχουν προσκληθεί, είμαι βέβαιος πως θα επικυρώσουν τα όσα ειπώθηκαν σήμερα και θα πάμε παραπέρα. Η δουλειά δεν σταματά. Εγώ θέλω να σας πω μονάχα πως έγινε μια καλή αρχή η δουλειά θα συνεχιστεί”.