Η Σαββέρια των αντιθέσεων

Γεννήθηκε στην Αθήνα και κατάγεται από μουσική οικογένεια. Είναι κόρη του γνωστού μουσικού Δημήτρη Μαργιολά και εγγονή του μουσικοσυνθέτη και βιολιστή Γιώργου Μαργιολά. Σπούδασε πιάνο, κλασικό χορό, είναι πτυχιούχος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει κάνει μεταπτυχιακό στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Επίσης έχει κάνει τις σπουδές της στη φωνητική στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών. Έχει συνεργαστεί με πολύ μεγάλους καλλιτέχνες και δημιουργούς όπως οι Φάνης Μεζίνης, Τάκης Σούκας, Μανώλης Μητσιάς, Χάρις Αλεξίου, Μαρινέλλα, Αντώνης Ρέμος, Κώστας Μακεδόνας, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Γιάννης Μηλιώκας, Γιάννης Κούτρας, Δημήτρης Σταρόβας, Σωκράτης Μάλαμας, Λευτέρης Παπαδόπουλος και Γιώργος Νταλάρας.

Συζήτηση περί μουσικής και …άλλων καινών δαιμονίων!

Τι είναι η μουσική για σένα;

Μουσική για μένα είναι τρόπος ζωής, ο αέρας που αναπνέω.

 Προέρχεσαι από μουσική οικογένεια. Ευχή ή κατάρα;

Αδιαμφισβήτητα ευχή! Αισθάνομαι πολύ τυχερή που γεννήθηκα και μεγάλωσα μέσα σε ένα τέτοιο μουσικό περιβάλλον γιατί αυτό μου έδωσε τη δυνατότητα να ανακαλύψω από πολύ νωρίς την αγάπη μου και την κλίση μου στη μουσική και με βοήθησε να διαμορφωθώ καλλιτεχνικά  και αισθητικά με πολύ ουσιαστικό τρόπο.

Πολλοί σε κατατάσσουν στις έντεχνες τραγουδίστριες.  Εσύ αποδέχεσαι την ‘‘ταμπέλα’’;

Τα μουσικά μου βιώματα έχουν ως βάση το λαϊκό μας τραγούδι και στην προσωπική μου δισκογραφία κινούμαι στους δρόμους της έντεχνης και λαϊκής μουσικής η οποία οφείλω να ομολογήσω πως έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Παρ’ όλα αυτά ακούω πολλά και διαφορετικά είδη μουσικής και μου αρέσει πάντα να πειραματίζομαι.

 Αποδέχεσαι τους μουσικούς διαχωρισμούς; Έντεχνο, λαϊκό κλπ.

Η μουσική είναι τέχνη, έχει μοναδικότητα και επιτελεί σημαντικό κοινωνικο-ιδεολογικό ρόλο (συγκινεί, προσφέρει χαρά, διασκεδάζει κ.λ.π). Ασφαλώς όμως χωρίζεται σε κατηγορίες και υπάρχουν πολλά είδη και τάσεις. Αποδέχομαι τις περισσότερες και πάντα με κριτήριο την καλή αισθητική.

Ζωή

Ένα από τα αποφθέγματα του R. Tagore που ασπάζομαι: «Κοιμόμουν και ονειρευόμουν ότι η ζωή είναι χαρά. Ξύπνησα και είδα ότι η ζωή είναι χρέος. Πάλεψα και είδα ότι το χρέος είναι χαρά».

Νάξος

Οι ρίζες μου, τα ατελείωτα καλοκαίρια των παιδικών μου χρόνων, ο παππούς και η γιαγιά, νοσταλγία!

 Έρωτας

Κεραυνοβόλος, αμοιβαίος ή χωρίς ανταπόκριση, κατακτητικός, ανυπεράσπιστος κάθε φορά μοναδικός… ο έρωτας κινεί «τον κόσμο μας»!

 Καριέρα

Μια λέξη που δεν συμπαθώ.  Σκοπός μου είναι να κάνω αυτό που αγαπάω, να εξελίσσομαι πάνω σ’ αυτό και να μπορώ να βιοπορίζομαι απ’ αυτό! Τώρα αν αυτό ονομάζεται καριέρα έχει καλώς…

 Πολιτική

Είναι αναγκαία αρκεί να ασκείται με ορθόδοξο τρόπο και να επιτελεί το σκοπό για τον οποίο είναι προορισμένη χωρίς να γίνεται κατάχρηση εξουσίας,  πράγμα που δυστυχώς δεν συμβαίνει πάντοτε.

 Μόδα

Θεωρώ πως η ουσία βρίσκεται στην προσωπικότητα και στο στυλ. Η μόδα περνάει.

Έμπνευση

Μια κατάσταση μαγική… ένας ανώτερος εαυτός, σε έξαρση, που μας κινεί στη δημιουργία. Ευτυχώς που υπάρχει γιατί είναι πηγή πολιτισμού και εξέλιξης.

Στιγμές Χαλάρωσης

Καφές με αγαπημένους φίλους, μια ωραία ταινία στο σινεμά, διάβασμα, παιχνίδι με τον λατρεμένο μου γατούλη… και άλλα πολλά μικρά πράγματα που με κάνουν να χαλαρώνω ευχάριστα.

 Φίλοι

Πολύ πρόσφατα μια πολύ αγαπημένη μου φίλη, μου έκανε δώρο ένα βιβλίο του Greive  με τίτλο «η χαρά της φιλίας» που περιγράφει με τον πιο όμορφο τρόπο πόσο ανάγκη έχουμε τους φίλους στη ζωή μας. Θα δανειστώ ένα μικρό απόσπασμα που λέει: «Χωρίς φίλους, η ζωή θα ήταν φοβερά μοναχική, ίσως και λίγο τρομακτική αλλά, σίγουρα, πολύ πιο βαρετή». Αισθάνομαι τυχερή που έχω δίπλα μου τέτοιους φίλους.

Οικογένεια

Είναι ευλογία, είναι το θεμέλιο της ζωή μου!

Ανυπομονώ να μας ταξιδέψεις live με τις μουσικές σου. Μέχρι τότε όποιος θέλει μπορεί να ενημερώνεται για συναυλίες και μουσικές κυκλοφορίες από τη σελίδα:

https://www.facebook.com/Saveria-Margiola-149398938408333/?fref=ts

Γράφει η Αγγελική Γρατσία