Η μεγάλη συζήτηση στη Βουλή για την περίπτωση Καμμένου μεθαύριο Παρασκευή.

Με σύγκρουση Τσίπρα-Μητσοτάκη και πολιτικών αρχηγών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μεταθέτει για τον Σεπτέμβριο την εξέταση του ΥΠΕΘΑ από την Επιτροπή Θεσμών της Βουλής. Καβγάς Βενιζέλου με Παρασκευόπουλο και Τασία στη Βουλή για παρακράτος και Καμμένο. Μεγάλη και μακρά συζήτηση κορυφής στη Βουλή για την «περίπτωση Καμμένου» μεθαύριο Παρασκευή.

Σφοδρή αντιπαράθεση με την Κυβέρνηση  σε άμυνα και απομονωμένη από όλα τα κόμματα και τους βουλευτές της σε δύσκολη θέση  για την παρέμβαση του στη Δικαιοσύνη  για το  πλοίο  με  τους  δύο τόνους  ναρκωτικών. Με σύγκρουση Τσίπρα-Μητσοτάκη και  όλων των πολιτικών αρχηγών. Με   ειδική ψηφοφορία   των βουλευτών.

Σφοδρή επίθεση κατά του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευοπούλου αλλά και της προέδρου της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Τασίας Χριστοδουλόπουλου εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής.

Αφορμή ήταν η τοποθέτηση του κ. Παρασκευοπούλου ότι δεν αποκλείεται ο κ. Καμμένος να λειτούργησε κατόπιν εντολής της Δικαιοσύνης στις επικοινωνίες που είχε με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη.  Είναι δυνατόν να λέτε αυτά και να είστε και καθηγητής της Νομικής; Έχετε καταλύσει τα πάντα, τη διάκριση των εξουσιών και το Σύνταγμα και έχετε και υποστηρικτές στο παρακράτος που έχετε δημιουργήσει», είπε ο κ. Βενιζέλος.

Εκείνη τη στιγμή παρενέβη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Θεοφύλακτος, ο οποίος άρχισε να φωνάζει στον κ. Βενιζέλο «εσείς είχατε δημιουργήσει παρακράτος και τολμάτε και μιλάτε;».

Στην αντιπαράθεση παρενέβη και η κυρία Χριστοδουλόπουλου, λέγοντας στον κ. Βενιζέλο ότι «επιτέλους, έχουμε ανεχθεί πάρα πολλά από εσάς».

Ο κ. Βενιζέλος συνέχισε την επίθεσή του μιλώντας για βιασμό των θεσμών και για προσπάθεια της κυβέρνησης να προστατεύσει τον κ. Καμμένο. Μάλιστα επιτέθηκε στην πρόεδρο της επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου λέγοντας πως λειτουργεί ως ασπίδα στην παραβίαση όλων των θεσμών από την κυβέρνηση.

Οι βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης επανέλαβαν και σήμερα το αίτημά τους να έρθει στην επιτροπή ο κ. Καμμένος προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τις επαφές του με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη. Λόγω της τεταμένης κατάστασης που προκλήθηκε και της φόρτισης, η κυρία Χριστοδουλόπουλου διέκοψε τη συνεδρίαση για λίγα λεπτά μέχρι να αποφορτιστεί το κλίμα και στη συνέχεια να συζητηθεί το αίτημα των βουλευτών.

Μετά την επανάληψη της συνεδρίασης, η κυρία Χριστοδουλόπουλου ζήτησε από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης το αίτημα που διατύπωσαν σήμερα προφορικά να το καταθέσουν γραπτά προκειμένου να αποφασίσει η επιτροπή. Η επόμενη συνεδρίαση ορίστηκε για τις 25 Ιουλίου και όπως είπε η κυρία Χριστοδουλοπούλου, η κλήση και η κατάθεση Καμμένου στην Επιτροπή Θεσμών θα γίνει τον Σεπτέμβριο. Μάλιστα, λίγο πριν κλείσει η συνεδρίαση, ακούστηκε η κυρία Χριστοδουλόπουλου να λέει: «Τέτοιο αίτημα και τέτοιο θέμα αλίμονο αν δεν το συντηρήσετε μέχρι τον Σεπτέμβριο».