Η μεγάλη επιστροφή του MEGA με Μαρινάκη

Η απόκτηση του σήματος και της σπουδαίας ταινιοθήκη του MEGA από την εταιρεία Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη, έναντι 39.999.999 ευρώ, πυροδότησε σενάρια επιστροφής του «Μεγάλου καναλιού» στις τηλεοπτικές οθόνες.

Εργαζόμενοι του σταθμού ενισχύουν τα σενάρια αυτά, δημοσιοποιώντας πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες το τηλεοπτικό κανάλι του Β. Μαρινάκη που θα βγεί πανελλαδικά στον αέρα, δεν θα είναι το ΟΝΕ (εκπέμπει σήμερα διαδικτυακά και σε συνδρομητικές πλατφόρμες) αλλά το MEGA.

Υπενθυμίζεται ότι ο εφοπλιστής βαρόνος των media, είναι εδώ και καιρό ιδιοκτήτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ), που ήταν εκ των μεγαλομετόχων του MEGA channel. Οι εργαζόμενοι του MEGA ανέβασαν στο κανάλι τους στο Youtube ένα βίντεο με το οποίο ανακοινώνουν την επιστροφή του καναλιού στις οθόνες.

Στην ανακοίνωσή τους υποστηρίζουν ότι το ONE θα εκπέμψει σε πανελλαδική εμβέλεια ως MEGA και μάλιστα εντός του Νοεμβρίου:

«Ήταν 20 Νοέμβρη 1989, όταν βγήκε στον αέρα το πρώτο ιδιωτικό κανάλι της χώρας. Το MEGA CHANNEL. Ακολούθησε η επιτυχία. Η ποιότητα, η ψυχαγωγία, η πρωτοπορία στην ελληνική τηλεόραση.

Το 2012 άρχισαν τα οικονομικά προβλήματα και από το 2016 οι εργαζόμενοι άρχισαν να μένουν απλήρωτοι. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, είχε ξεκάθαρη θέση. Ήθελε να χτυπήσει την διαπλοκή που επί χρόνια χρησιμοποιούσε ως “διαφημηστήριο” και εντέλει τα κατάφερε το 2018 που ουσιαστικά εξαφάνισε το τηλεοπτικό σήμα του MEGA από την DIGEA και από τις συνδρομητικές πλατφόρμες. Το κανάλι ουσιαστικά, δεν έβαλε ποτέ λουκέτο, χάρη στους εργαζόμενους και στην πλούσια ταινιοθήκη του, που μέχρι και αυτή τη στιγμή κάνει live μετάδοση μέσω ίντερνετ.

1η Νοέμβρη ήταν προγραμματισμένος ο διαγωνισμός για την πώληση του ονόματος του MEGA και της ταινιοθήκης του (Γενικό αρχείο, σειρές, τρέιλερ και άλλα) την οποία αγόρασε έναντι 33.999.999 ευρώ η εταιρία του Βαγγέλη Μαρινάκη, ALTER EGO με σκοπό να ενισχύσει το κανάλι του, ONE CHANNEL, το οποίο σύμφωνα με πηγές, δεν θα βγει ποτέ ως ONE, αλλά στις 20 Νοέμβρη θα εκπέμψει κατευθείαν ως MEGA CHANNEL, όπου είναι και τα γενέθλια του!»

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες η 20η Νοεμβρίου είναι πιθανό να αποτελέσει ημερομηνία κάποιας σημαντικής ανακοίνωσης σχετικά με την επαναλειτουργία του MEGA. Οι ίδιες πηγές θεωρούν πιθανότερο χρόνο έναρξης του νέου Mega είναι την Πρωτοχρονιά του 2020.

Η ταινιοθήκη θησαυρός

Στον πλειστηριασμό της Παρασκευής (1/11) για την πώληση της ταινιοθήκης και των σημάτων του πτωχευμένου καναλιού, πέραν της Alter Ego που πρόσφερε 34 εκατ. ευρώ. (για την ακρίβεια 39.999.999) την προσφορά 33 εκατ. κατέθεσε η κυπριακή εταιρεία Liquorina.

Στην πλειοδοτήσασα εταιρεία του Β. Μαρινάκη περιέρχονται η ταινιοθήκη και η πνευματική ιδιοκτησία όσων παρήγαγε ο τηλεοπτικός σταθμός στην 25ετή πορεία του – σίριαλ, ντοκιμαντέρ, εκπομπών λόγου και ενημέρωσης, αθλητικών εκπομπών και στιγμιότυπων από αγώνες κλπ.

Η Alter Ego αποκτά επίσης τον μηχανολογικό εξοπλισμό του καναλιού, τα μεταφορικά μέσα, τα έπιπλα κλπ.

Η περίφημη ταινιοθήκη του MEGA περιλαμβάνει: α) γενικό αρχείο, β) ενημερωτικό αρχείο (εκπομπές ενημερωτικού – ψυχαγωγικού περιεχομένου), γ) τηλεπαιχνίδια, δ) μονόλεπτα γενικού περιεχομένου, ε) μυθοπλασία με σενάριο (ελληνικές σειρές), και στ) αθλητικές εκπομπές και επιλεγμένες αθλητικές διοργανώσεις (αγώνες). Επιπρόσθετα όλο το ειδησεογραφικό και αθλητικό αρχείο (δελτία, ρεπορτάζ, στιγμιότυπα αγώνων και διοργανώσεων).

Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, πριν τον πλειστηριασμό οι ενδιαφερόμενοι είχαν πρόσβαση σε ένα virtual room (εικονικός ψηφιακός χώρος) στο οποίο υπήρχε αναλυτικά ο κατάλογος της ταινιοθήκης του Mega. Και βέβαια οι σειρές που προβλήθηκαν από τον σταθμό αλλά και το καθεστώς των πνευματικών τους δικαιωμάτων.

Η ταινιοθήκη περιλαμβάνει εκατοντάδες παραγωγές, οι περισσότερες εκ των οποίων πετύχαιναν υψηλή τηλεθέαση ακόμη και στην εικοστή επανάληψη. Από τα συνολικά 156 σίριαλ του Mega που προβλήθηκαν από το 1989 έως το 2014 ενδεικτικά παρατίθενται ορισμένα, με ισχυρό αποτύπωμα στην ιδιωτική τηλεόραση:

«Απαράδεκτοι», «Αναστασία» «Ντόλτσε Βίτα», «Ψίθυροι καρδιάς», «Δύο ξένοι», «Είσαι το ταίρι μου», «Κλείσε τα μάτια», «Στο παρά πέντε», «50 – 50», «Το Νησί», «Ευτυχισμένοι μαζί», «Λόγω τιμής», «Το ρετιρέ», «Οι Τρεις Χάριτες», «Το δις εξαμαρτείν», «Σ’ αγαπώ, μ’ αγαπάς», «Περί ανέμων και υδάτων», «Σαββατογεννημένες», «Τι ψυχή θα παραδώσεις, μωρή», «Το κόκκινο δωμάτιο», «Η πολυκατοικία»,«Δέκα λεπτά κήρυγμα», «Χάι Ροκ», «Αέρινες σιωπές», «Λαβ Σόρρυ», «Επτά θανάσιμες πεθερές», «Κάτω Παρτάλι», «Η Αίθουσα του Θρόνου», «Μαύρα μεσάνυχτα», «Εμείς κι εμείς», «Λατρεμένοι μου γείτονες», «Οι Αυθαίρετοι», «Το σημάδι του έρωτα», «Λένη»,«Γυναίκες», «Τα μυστικά της Εδέμ», «Η ζωή της άλλης» «Οι φρουροί της Αχαΐας»,«Άφρικα», «Χαρά αγνοείται», «Η ζωή μας μια βόλτα», «Να με προσέχεις», «Κλείσε τα μάτια», «Δυο μέρες μόνο», «Βέρα στο δεξί», «Οι μικρομεσαίοι», «Μάνα είναι μόνο μία», «Κάτι τρέχει με τους δίπλα».

Σε κάθε βέβαια περίπτωση πριν την επαναπροβολή τους πρέπει να υπάρξει σχετική συννενόηση με τους δημιουργούς.

SHARE