Η κ. Αχτσιόγλου απειλεί ότι πλέον δεν θα ανεχθεί παραβάσεις στην εργασιακή ζούγκλα, που υπάρχει.

Μαστιγώματα από το ΚΚΕ. Επιπλέον υπόσχεται νέες θέσεις εργασίας για 22.500 ανέργους έως το φθινόπωρο

Η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου. Υποσχέσεις σταγόνα στον ωεκανό. Την προκήρυξη επτά νέων προγραμμάτων για 22.500 ανέργους από τον ΟΑΕΔ το αμέσως επόμενο διάστημα, προαναγγέλλει η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου. Τακική που εφαρμόζει  συνεχώς, δηλαδή με υποσχέσεις πάντοτε για το μέλλον.

«Οι αιτήσεις για τα δύο πρώτα θα ξεκινήσουν το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου και θα αφορούν 1.300 νέους, ηλικίας 25 έως 29 ετών και 2.500 νέους, ηλικίας 18 έως 24 ετών», επισημαίνει στο ΑΠΕ. Ταυτόχρονα, θα ανοίξουν 10.000 θέσεις σε πρόγραμμα για άτομα 55 ετών και άνω, και 2.000 θέσεις εργασίας για άτομα με αναπηρίες και αποφυλακισμένους, ενώ η ένταξη των ανέργων στις 22.500 νέες θέσεις εργασίας θα έχει ολοκληρωθεί το φθινόπωρο».

Αναφερόμενη στις προτεραιότητες του υπουργείου, η κ. Αχτσιόγλου σημειώνει ότι η κυβέρνηση κατέστησε σαφές από την αρχή ότι φαινόμενα παραβατικότητας στους χώρους δουλειάς δεν θα γίνονται ανεκτά.   Όμως πέρασαν ήδη  δυόμισυ χρόνια από τον Ιανουάριο του 2015 και η ίδια ήταν επιφανές  πολιτικό-κομματικό στέλεχος  δίπλα ατον περιώνυμο υπουργό κ.Κατρούγκαλο και στη συνέχεια  διαδοχός του στην υπουργική καρέκλα.  Μηδενικός έως τώρα ο  απολογισμός ελέγχων για την εργασιακή ζούγκλα, για την οποία βοά  η αγορά και οι εργαζόμενοι  χωρίς κανονικούς μισθούς, χωρίς ασφάλιση, απλήρωτες υπερωρίες κλπ.

Η ίδια  χωρίς  καμμία αυτοκριτική δήλωσε προχθές :«Θα φέρουμε σύντομα στη Βουλή προς ψήφιση ένα σύνολο ρυθμίσεων που αυστηροποιούν το υφιστάμενο πλαίσιο αντιμετώπισης της παραβατικότητας. Μεταξύ άλλων, θα προβλέπεται ο αποκλεισμός από κρατικά ή κοινοτικά κονδύλια επιχειρήσεων που συστηματικά παραβιάζουν την εργατική νομοθεσία, καθώς και η θέσπιση ενός point system, που θα αυτοματοποιεί την επιβολή της ποινής της προσωρινής αναστολής λειτουργίας παραβατικών επιχειρήσεων», αναφέρει.

Σχετικά με τη συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ της ελληνικής πλευράς και των θεσμών για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, η υπουργός Εργασίας σχολιάζει ότι η ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης, καταρχάς, σηματοδοτεί την είσοδο της οικονομίας σε φάση ομαλότητας. «Κρίσιμο είναι και το ότι επιτεύχθηκε η σύνδεση των μέτρων ελάφρυνσης του χρέους, με το ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας. Τέλος, για πρώτη φορά, το κέντρο βάρους της συμφωνίας μετατοπίζεται από τη δημοσιονομική προσαρμογή στην οικονομική ανάπτυξη, με συγκεκριμένες δεσμεύσεις από τους πιστωτές για την υποστήριξη της χώρας, ώστε το πρόγραμμα να ολοκληρωθεί τον Αύγουστο του 2018», επισημαίνει.

Η  ΜΑΣΤΙΓΩΤΙΚΗ  ΑΓΌΡΕΥΣΗ  ΚΑΤΑ ΤΗΣ  ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΊΑΣ  ΑΠΌ ΤΟΝ  ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΌ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ  ΒΟΥΛΗΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ   ΚΑΤΣΙΩΤΗΣ: Καταλαβαίνετε, λοιπόν, ότι αυτό θέλουν οι εργοδότες, να μην εφαρμόζονται οι συμβάσεις, να είναι 586, να μην έχουν σταθερό ημερήσιο χρόνο δουλειάς, να έχουν ευελιξία στον χρόνο απασχόλησης των εργαζομένων και, βεβαίως, να πάρουν νέους, όμορφους και ωραίους και να απαλλαγούν από αυτούς τους ηλικιωμένους, που δεν συνάδουν  με αυτή τη δουλειά, λέει, του εργαζόμενου στον τουρισμό. Δεν είναι ευκίνητοι, όμορφοι και ευπαρουσίαστοι.

Κυρία Υπουργέ, νομίζω ότι η ευθύνη σας είναι μεγάλη. Μπορεί να κάνουν τα κόλπα τους οι εργοδότες, αλλά αξιοποιούν όλο αυτό το νομοθετικό πλαίσιο που εσείς έχετε κάνει μέχρι τώρα.

 

Και δεν έχετε αλλάξει τίποτα. Ούτε ένα «και» δεν έχετε αλλάξει. Και όχι μόνο δεν έχετε αλλάξει, το έχετε κάνει χειρότερο, δυστυχώς, για τους εργαζόμενους για τα δικαιώματά τους τόσα χρόνια.