«Η Αθήνα Ελεύθερη» γιορτάζει

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις «12 Οκτωβρίου 1944. Η Αθήνα Ελεύθερη» που πραγματοποιούνται σε όλη την πόλη με επίκεντρο, φέτος, το εμβληματικό για την ιστορία της Αθήνας, ιστορικό κτίριο του πρώην ΕΑΤ-ΕΣΑ, στο Πάρκο Ελευθερίας.

Στον τρίτο χρόνο διοργάνωσης του ευρέως εορτασμού της απελευθέρωσης της πρωτεύουσας από τις ναζιστικές δυνάμεις κατοχής, φιλοξενείται στο Πάρκο Τεχνών η έκθεση «Αθήνα 1940-1944. Η πόλη και οι άνθρωποί της. Πόλεμος, Κατοχή, Αντίσταση, Απελευθέρωση». Στο πλαίσιο της έκθεσης πραγματοποιούνται ξεναγήσεις, ιστορικοί περίπατοι, ομιλίες και εκπαιδευτικά προγράμματα. Στον ίδιο χώρο παρουσιάζεται και η έκθεση κόμικς «Ένα γλυκό ξημέρωμα. Ιστορίες κόμικς για την κατοχική Αθήνα», όπου Έλληνες κομίστες δημιουργούν με το πενάκι τους εμπνεόμενοι από την ιστορία της Κατοχής.

Στις 12/10, θα δοθεί η κεντρική συναυλία της φετινής διοργάνωσης με τον Φοίβο Δεληβοριά και τη Ματούλα Ζαμάνη σε μία μουσική παράσταση με επιλογή κειμένων του Φοίβου Δεληβοριά και του ιστορικού Μενέλαου Χαραλαμπίδη, μεταφέροντας μουσικά το κλίμα των ημερών της Κατοχής και της Αντίστασης στην Αθήνα.

Περισσότερες πληροφορίες για το σύνολο των εκδηλώσεων «12 Οκτωβρίου 1944. Η Αθήνα Ελεύθερη» στον ιστότοπο: www.freeathens44.org