Η άγνωστη λευκή ερωμένη του Ομπάμα -Της πρότεινε επίδομα γάμου δυο φορές και την έβλεπε κρυφά και ενώ είχε σχέση με τη Μισέλ .

Ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις για τις σοβαρές πολιτικές φιλοδοξίες του 44ου αμερικανού προέδρου ως φοιτητής ακόμα και με ποιά στρατηγική τις προώθησε.

Δεν θέλησε μέχρι τώρα να διαψεύσει την όλη αποκάλυψη για ένα σοβαρό αλλά κρυφό δεσμό του ως σπουδαστής.Τον Μπαράκ και την Μισέλ Ομπάμα τους γνώρισε όλος ο πλανήτης μαζί και δεν διανοείται κανείς ότι αυτοί οι δύο θα μπορούσαν να… μην ήταν μαζί.

Και όμως, ο πρώην Αμερικανός Πρόεδρος πριν κάνει πρόταση γάμου στην Μισέλ είχε κάνει σε μια άλλη νεαρή (και μάλιστα δυο φορές) με την οποία ήταν ερωτευμένος και την οποία κυνηγούσε θεωρώντας ότι είναι η γυναίκα της ζωής του. Ολα αυτά συνέβησαν όταν ο άνθρωπος που χρόνια αργότερα θα γινόταν ο πρώτος Αφροαμερικανός Πρόεδρος των ΗΠΑ, διένυε τη δεκαετία των 20 και ζούσε στο Σικάγο. Εχει γεννηθεί τον Αύγουστο του 1961 και η λευκή ερωμένη του ήταν μάλλον συνομήλικη. Η Μισέλ γεννήθηκε τον Ιανουάτριο του 1964.

Το κορίτσι για το οποίο γίνεται λόγος είναι η Σεϊλά Μιγιόσι Τζάγκερ, όπως τουλάχιστον αποκαλύπτεται στη νέα βιογραφία που κυκλοφορεί για τον Ομπάμα, από τον Ντέιβιντ Γκάροου.

Η Σεϊλά, με ρίζες από την Ολλανδία και την Ιαπωνία σπούδαζε ανθρωπολογία όταν συναντήθηκε με τον Ομπάμα με τον οποίο και έγιναν ζευγάρι. Μιλώντας στον Γκάροου είπε ότι ουσιαστικά ζούσαν για τους εαυτούς τους, αποκομμένοι από όλους τους άλλους, περιγράφοντας μια περίοδο τρελού έρωτα.

Εκείνη την περίοδο, ο Ομπάμα ήταν επικεφαλής-οργανωτής της κοινότητας και προσπαθούσε να γράψει μυθιστοριογραφία! Οπως αποκαλύπτει η πρώην φίλη του, ωστόσο, από τότε πίστευε ότι μια μέρα θα γινόταν Πρόεδρος των ΗΠΑ και η ίδια ήταν από τους λίγους που ήξεραν τις φιλοδοξίες του. «Γρήγορα κατάλαβα ότι είχε μια βαθιά ανάγκη να τον αγαπούν και να τον θαυμάζουν», εξηγεί.

Οπως αποκάλυψε η ίδια, καθώς ο χρόνος περνούσε και η σχέση τους ωρίμαζε άρχισαν να συζητούν και το ενδεχόμενο να παντρευτούν. «Το χειμώνα του ’86 όταν επισκεφθήκαμε τους γονείς μου, μού έκανε πρόταση γάμου», υποστηρίζει η Τζάγκερ. Ωστόσο, οι γονείς της ήταν αντίθετοι καθώς είχαν φόβους και ενδοιασμούς για το επαγγελματικό μέλλον του Μπαράκ Ομπάμα! Φυσικά και τους προβλημάτιζε το γεγονός ότι και οι δυο τους ήταν πολύ μικροί. Ετσι, η απάντησή της στον φίλο της ήταν «όχι ακόμη». Το ζευγάρι δεν χώρισε, έμειναν μαζί για αρκετό καιρό ακόμη.

Η Τζάγκερ πιστεύει ότι η μεγάλη αλλαγή για τον φιλόδοξο νεαρό ήρθε το 1987, όταν εκείνος ήταν 25 ετών. «Εγινε πολύ φιλόδοξος ξαφνικά», λέει και προσθέτει: «Θυμάμαι πολύ καθαρά πώς και πότε έγινε αυτή η μεταμόρφωση και θυμάμαι συγκεκριμένα ότι το 1987, όταν είχε περάσει ένας χρόνος που είμαστε μαζί, είχε ξεκάθαρη φιλοδοξία να γίνει Πρόεδρος». Ήταν στο δεύτερο έτος σπουδών στο Χάρβαρντ.

Ομως, όπως προκύπτει από τα λεγόμενα της Τζάγκερ και του Γκάροου, ο Ομπάμα άρχισε να πιστεύει ότι για να εκπληρώσει τις πολιτικές του φιλοδοξίες έπρεπε να προσδιορίζεται στο έπακρο ως Αφροαμερικανός. «Ηταν ένας μαύρος πολιτικός από το Σικάγο και αν παντρευόταν μια λευκή αυτό θα έμπαινε εμπόδιο στις προοπτικές του», εξηγεί ο συγγραφέας της νέας βιογραφίας του τέως Προέδρου των ΗΠΑ.

Αυτή η σκέψη άρχισε να ασκεί πίεση τόσο στον Ομπάμα, όσο και στην Τζάγκερ και έτσι το ζευγάρι βρέθηκε σύντομα να διαφωνεί συνεχώς για φυλετικά και πολιτικά ζητήματα.

«Το γεγονός ότι ήθελε να τονίσει την αφροαμερικανική του ταυτότητα, συνδεόταν άμεσα από την απόφασή του να ακολουθήσει πολιτική καριέρα», σημειώνει. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι ο Ομπάμα δεν ενδιαφερόταν για τη φίλη του -αντιθέτως- απλά ένιωθε παγιδευμένος μεταξύ της γυναίκας που αγαπάει και του στόχου του.

Ομπάμα και Τζάγκερ παρέμειναν μαζί, σε μια σχέση που κατέρρεε βέβαια, μέχρι τη στιγμή που ο νεαρός μαύρος έφυγε για το Χάρβαρντ προκειμένου να σπουδάσει νομική. Αυτό, όμως, δεν τον πτόησε καθόλου από το να ζητά συνεχώς από την Τζάγκερ να τον ακολουθήσει στο πανεπιστήμιο και να παντρευτούν.

Η Τζάγκερ ωστόσο αρνήθηκε και πάλι, καθώς πίστευε ότι η νέα πρόταση γάμου που της έκανε ο Ομπάμα προήλθε από τη θλίψη που ένιωθε για το χωρισμό που έβλεπε να έρχεται και δεν την έκανε γιατί πραγματικά πίστευε ότι είχαν κοινό μέλλον.

Και κάπως έτσι το ζευγάρι τράβηξε χωριστούς δρόμους.

Μετά από ένα χρόνο στο πανεπιστήμιο ο Ομπάμα γνώρισε την Μισέλ Ρόμπινσον, στο δικηγορικό γραφείο όπου εργαζόταν, ως συνεργάτης για το καλοκαίρι. Σύντομα έκαναν σχέση και οι σκοποί τους ήταν… σοβαροί από την αρχή.

Ωστόσο, η Τζάγκερ εμφανίστηκε ξανά στη ζωή του Ομπάμα καθώς πήγε στο Χάρβαρντ με υποτροφία. «Μπαράκ Ομπάμα και Τζάγκερ συνέχισαν να βλέπονται… παράνομα, καθόλη τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους 1990-1991 και παρά το γεγονός ότι η σχέση του νεαρού μαύρου προχωρούσε κανονικά με την Μισέλ Ρόμπινσον», γράφει ο Γκάροου. Η Τζάγκερ από την πλευρά της το επιβεβαιώνει λέγοντας απλά ότι ένιωθε άσχημα για αυτό.

Οταν ο Μπαράκ Ομπάμα παντρεύτηκε την Μισέλ η σχέση του με την Τζάγκερ περιορίστηκε σε μερικά περιστασιακά γράμματα και τηλέφωνα, όταν είχαν κάτι σοβαρό να πουν.