ΗΠΑ : Επιθυμούν την ολοκλήρωση της συμφωνίας για το ελεύθερο εμπόριο έως το τέλος του έτους

Για μία ακόμα φορά ότι Ηνωμένες Πολιτείες επανέλαβαν την επιθυμία τους να ολοκληρωθούν μέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτους οι διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη συμφωνία ελευθέρου εμπορίου TTIP (Διατλαντική εταιρική σχέση συναλλαγών και επενδύσεων), παρά το Brexit και τις αντίθετες περί αυτού φωνές που ακούγονται ολοένα και δυνατότερα από τη Γαλλία.

“Ο στόχος μας παραμένει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με την ΕΕ για να ολοκληρώσουμε μια φιλόδοξη, πλήρη συμφωνία φέτος” είπε ο Εμπορικός Αντιπρόσωπος των ΗΠΑ, Μάικλ Φρόμαν.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος παραδέχτηκε πάντως ότι είναι αναγκαίο να υπάρξει μια “εκτίμηση” των επιπτώσεων που θα έχει η αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ στις διαπραγματεύσεις που ξεκίνησαν το 2013 με στόχο τη δημιουργία μιας τεράστιας ζώνης ελεύθερων συναλλαγών και από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

Το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος φαίνεται ωστόσο ότι ενίσχυσε τον σκεπτικισμό που εκφράζεται για τη συνθήκη, καθώς πολλοί επικρίνουν τη μυστικότητα των διαπραγματεύσεων. Την Κυριακή, τρεις ημέρες μετά το δημοψήφισμα, ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς δήλωσε ότι η συμφωνία “δεν οδεύει προς τη σωστή κατεύθυνση” και ως εκ τούτου “δεν θα μπορούσε να ολοκληρωθεί”.

  • Θανατος για τιην Ευρωπη το ΤΤΙΠ , πρεπει οπωςδηποτε να το πολεμησουμε , αλλιως θα μας φερουν τα μεταλλαγμενα , και πολλα αλλα.

  • RT @db8_gr: ΗΠΑ : Επιθυμούν την ολοκλήρωση της συμφωνίας για το ελεύθερο εμπόριο έως το τέλος του … – https://t.co/m0APLwuPro https://t.…