Handelsblatt:Μάταια πολεμά η Κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου τον διοικητή Γιάννη Στουρνάρα.

Ανώφελες οι επιθέσεις της κυβέρνησης σε Στουρνάρα – Εχει την πλήρη κάλυψη Ντράγκι

«Επιστροφή» στο καλοκαίρι του ’15 και στασιμότητα στις διαπραγματεύσεις βλέπει η εφημερίδα

Για στασιμότητα στις διαπραγματεύσεις Ελλάδας – δανειστών που παραπέμπει στο πρώτο μισό του 2015 κάνει λόγο η γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt», χαρακτηρίζοντας ανώφελες και μη εποικοδομητικές τις επιθέσεις της ελληνικής κυβέρνησης κατά του Γiάννη Στουρνάρα αφού έχει την πλήρη υποστήριξη του Μάριο Ντράγκι,ο οποίος ανέλαβε τη θέση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την 1η Νοεμβρίου του 2011, αντικαθιστώντας τον Ζαν-Κλωντ Τρισέ.Στο παρελθόν διετέλεσε Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Ιταλίας από τον Ιανουάριο του 2006 έως τον Οκτώβριο του 2011.

Κάθε μήνα τουλάχιστον ο κεντρικός τραπεζίτης της Ελλάδας συμμετέχει σε κοινές συσκέψεις με ομολόγους του υπό την προεδρεία του κ.Ντράγκι και χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης και αναγνώρισης από τους συναδέλφους του..
Όπως αναφέρει το επίμαχο δημοσίευμα, η αβεβαιότητα στις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές επιβαρύνει την ελληνική οικονομία ενώ από την παρούσα κατάσταση πλήττονται κυρίως οι τράπεζες.

Η εφημερίδα Handeslblatt αναφέρεται στις συστάσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος προς την ελληνική κυβέρνηση να κλείσει άμεσα την αξιολόγηση . «Οι προειδοποιήσεις απευθύνονται στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Και αυτός αντιδρά με δυσφορία», επισημαίνει το δημοσίευμα.

αντίδραση,Στουρνάρα,Δραγασάκης,

Η εφημερίδα αναφέρεται επίσης στην συμβουλή του ελληνα κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου στον Γιάννη Στουρνάρα να μην πολιτικολογεί, όσο και σε δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, που επίσης άφησε αιχμές εναντίον του Έλληνα κεντρικού τραπεζίτη.

Για την «Handelsblatt», οι νέες επιθέσεις της κυβέρνησης κατά του επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος ενδέχεται να είναι μάλλον μη εποικοδομητικές για τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, οι οποίες έχουν ούτως η άλλως καθυστερήσει. Κι αυτό γιατί ο Στουρνάρας, σύμφωνα με πληροφόρηση εκ των έσω, τυγχάνει πλήρους κάλυψης του επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.

«Ο Αλέξης Τσίπρας καθυστερεί την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, για τις οποίες είχε δεσμευθεί το καλοκαίρι του 2015 στο πλαίσιο του τρέχοντος προγράμματος», γράφει επίσης η γερμανική εφημερίδα.

Ο ανταποκριτής της Handelsblatt κάνει επίσης λόγο για επιστροφή της ελληνική κρίσης στο πρώτο μισό του 2015. «Τότε», όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα, «ο Έλληνας πρωθυπουργός ακολουθώντας τη στρατηγική της αντιπαράθεσης με τους δανειστές, είχε οδηγήσει τη χώρα στο χείλος της χρεοκοπίας, το τραπεζικό σύστημα βρέθηκε στα πρόθυρα της κατάρρευσης».

Επίθεση και από τον Σπίρτζη στον Στουρνάρα μετά από πολλούς υπουργούς και βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Σπίρτζης

«Είναι ντροπή θεσμοί της χώρας να ταυτίζονται με τους δανειστές» υποστήριξε ο Υπουργός Υποδομών σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ

Τα βέλη ενός ακόμα κυβερνητικού αξιωματούχου και πολιτικού παράγοντα του ΣΥΡΙΖΑ,του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών δέχθηκε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας. Ο κ. Χρήστος Σπίρτζης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ερωτηθείς για τις δηλώσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας για το ασφαλιστικό είπε μεταξύ άλλων:

«Να πούμε στην κ. Αχτσιόγλου να παραιτηθεί και να πάει ο κ. Στουρνάρας στη θέση της… Είναι ντροπή θεσμοί της χώρας να ταυτίζονται με τους δανειστές με ποια λογική τα λέει αυτά ότι το ασφαλιστικό είναι γενναιόδωρο, ή πηγαίνει ο ΣΕΒ να συζητά για την απελευθέρωση των απολύσεων;»

Πρόσθεσε πως ο κ. Στουρνάρας όφειλε να διατηρεί την ανεξαρτησία του θεσμού. «Καταλαβαίνω ότι είναι απόλυτα επηρεασμένος από τη θητεία του ως υπουργός(…) ας κάνει ένα κόμμα και να αναμετρηθεί με τον κόσμο», τόνισε.

Ο κ. Σπίρτζης δήλωσε πως η κυβέρνηση έλαβε εντολή στις εκλογές για να ολοκληρώσει το πρόγραμμά της, για να διευθετήσει το χρέος και να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Η κυβέρνηση έχει συγκεκριμένο σχέδιο για το μέλλον και την ανάπτυξη της χώρας, ανέφερε.