Η χρηματοδότηση του Συνασπισμού – Τα ντοκουμέντα του κ. Μητσοτάκη

Στον έρωτα και στον πόλεμο όλα επιτρέπονται, έτσι και ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της σημερινής του ομιλίας στη Βουλή παρουσίασε ένα ντοκουμέντο, για να πλήξει την εικόνα του κ. Τσίπρα.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αιφνιδίασε τους πάντες στη Βουλή, παρουσιάζοντας την επιστολή που είχε στείλει 2010 ο τωρινός πρωθυπουργός στην Εθνική Τράπεζα για τα δάνεια του Συνασπισμού.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Στην επιστολή του ο Πρόεδρος του Κόμματος αναφέρει ότι: ‘’οι υφιστάμενες δανειακές υποχρεώσεις προς την τράπεζα ανέρχονται στα 6,6 εκ. ευρώ. Έναντι αυτών έχει εκχωρηθεί στην τράπεζα η τακτική χρηματοδότηση των ετών 2011 έως 2014’’. Αναφέρει και κάτι άλλο ακόμα πιο ενδιαφέρον. Για να δικαιολογήσει το αίτημα του συμπληρωματικού δανεισμού απαιτείται ‘’ευρύτερη θεώρηση που δεν προσδιορίζεται αποκλειστικά με αυστηρό και μοναδικό χρηματοοικονομικό κριτήριο’’.

Εμμέσως ο Πρόεδρος του μικρού αυτού Κόμματος καλεί την τράπεζα να παρανομήσει. Ποιος είναι ο Πρόεδρος του Κόμματος που έστειλε την επιστολή; Ο κ. Αλέξης Τσίπρας. ‘’Ουαί υμίν’’ για να δανειστώ την προσφιλή σας έκφραση».

synaspismos-1synaspismos-2