Η Ντόρα Μπακογιάννη επιμένει στην πρόβλεψη: «Ο Αλ.Τσίπρας θα αναγκαστεί να καταφύγει σε εκλογές.

Από την Κρήτη ο Πρωθυπουργός, μετά τις πρόσφατες διαρροές και απειλητικά μηνύματα στο εσωτερικό και εξωτερικό ότι θα καταφύγει σε πρόωρες εκλογές, διαβεβαιώνει ότι θα εξαντλήσει την τετραετία (…και την χώρα).

“Οι αποφάσεις του Αλέξη Τσίπρα με το έκτακτό βοήθημα για τους συνταξιούχους έπληξαν την αξιοπιστία της χώρας, τώρα ο κ. Τσακαλώτος θα υπογράψει την δήλωση μετάνοιας και η κυβέρνηση θα πανηγυρίζει», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90.1 και την Μαριάννα Πυργιώτη η τομεάρχης οικονομίας και ανάπτυξης της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη.

Τόνισε για μια ακόμα φορά, με αναλυτικό σκεπτικό για τα μεγάλα πολιτικά και οικονομικά αδιέξοδα της χώρας, ότι “ο κ. Τσίπρας προετοιμάζει την ηρωική του έξοδο και ετοιμάζεται για εκλογές”, προσθέτοντας ότι “ενδεχόμενο δημοψήφισμα θα του έδινε την ευκαιρία να αποδράσει από τις ευθύνες του και να αφήσει την «καυτή πατάτα» για τον Κυριάκο Μητσοτάκη”. Δηλαδή ένας άλλος τρόπος απόδρασης από τις ευθύνες της αποτυχημένης διακυβέρνησης.
Ερωτηθείσα για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη είπε πως “δεν πρέπει να πρέπει να τρέφουμε αυταπάτες ένας μοναχικός λύκος δεν πολεμιέται και πέραν της γκάφας της Γερμανικής αστυνομίας υπάρχει η πραγματικότητα ότι δεν μπορείς να σταματήσεις τη ζωή μιας πόλης και να έχεις ένα αστυνομικό πίσω από κάθε πολίτη”.

Σχετικά με τις παρενέργειες από το προσφυγικό στα νησιά είπε ότι “ένα χρόνο μετά την σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών η Κυβέρνηση δεν υλοποίησε τα μέτρα προς τις δυο κατευθύνσεις ,που συμφωνήθηκαν και πως αν νομίζει ο κ. Τσίπρας ότι η συσσωρευμένη οργή στους νησιώτες και η εκρηκτική κατάσταση θα αντιμετωπιστούν με αναστολή εφαρμογής του ΦΠΑ, τότε είναι βαθιά νυχτωμένος.
Παράλληλα εξέφρασε την συμπαράσταση της στον Δήμαρχο Αθηναίων για τις δηλώσεις του μετά το κάψιμο των τρόλεϊ στην πρωτεύουσα κατηγορώντας την Κυβέρνηση και τον κ. Τόσκα ότι “παρακολουθούν απαθείς να γίνεται άβατο μια συνοικία της Αθήνας σφυρίζοντας αδιάφορα.

Αλέξης Τσίπρας: «Εκλογές το 2019»

«Το να βρίσκεται η κυβέρνηση και ο ίδιος πρωθυπουργός απέναντι στα προβλήματα και να συζητάει με τους φορείς, αυτό δεν είναι ζήτημα εκλογών» είπε ο πρωθυπουργός σε δηλώσεις του από τον Άγιο Νικόλαο στο Λασίθι, όπου βρίσκεται σήμερα. Ο Αλέξης Τσίπρας μάλιστα τόνισε πως αυτό «πρέπει να γίνεται καθ’όλη τη διάρκεια της τετραετίας. Εμείς βρισκόμαστε στην αρχή της τετραετίας, έχουμε δρόμο μπροστά μας. Οι εκλογές στην Ελλάδα θα γίνουν στην ώρα τους το Σεπτέμβριο του 2019» πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός έθεσε δύο στόχους λέγοντας πως μέχρι τότε πρέπει «να έχουμε πετύχει δύο στόχους: πρώτα την έξοδο απο τον επιτροπεία και αυτό θα συμβεί στο μέσο της θητείας και δεύτερον την παραγωγική ανασυγκρότηση και τις θεσμικές μεταρρυθμίσεις».

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Λασίθι γίνεται με σκοπό την σύσκεψη με εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων του Λασιθίου, τους οποίους όπως αναφέρει το cretapost ο πρωθυπουργός τους κάλεσε να εκφράσουν τα παράπονα τους και να κάνουν κριτική, σημειώνοντας ωστόσο πως το 50% των κονδυλίων που αντιστοιχούν στην Κρήτη από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων θα διατεθούν στην περιοχή τους. Νέες και ανέξοδες υποσχέσεις.