Η ηγεσία της ΑΔΕΔΥ τα βάζει με τον Μητσοτάκη και τη ΝΔ και ζητά «μαζικές προσλήψεις… δημοσίων υπαλλήλων!».

Συνδικαλιστές της … ΔΑΚΕ, κατά της Τομεάρχου Παιδείας της ΝΔ Νίκης Κεραμέως και τις θαρραλέες καταγγελίες της περί «καθηγητών – φαντασμάτων», δηλαδή κοπανατζήδων και αργόμισθων.

Κλιμακώνονται οι αποκαλύψεις αλλά και η παλαιά αντιπαράθεση για τις προσλήψεις στο Δημόσιο, συνήθως από το παράθυρο με τη γνωστή ιδεολογική αντιπαράθεση ανάμεσα σε κρατιστές και οπαδούς της ιδιωτικής οικονομίας. Αντιπολίτευση κατά ΣΥΡΙΖΑ για τις προσλήψεις 27.700 υπαλλήλων στο Δημόσιο που αποκάλυψε το ΘΕΜΑ

Αμετανόητοι οι επικεφαλής της ΑΔΕΔΥ εγκαλούν τη ΝΔ για τη μείωση προσωπικού στο Δημόσιο και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για συνέχιση της ίδιας πολιτικής – Ζητούν άμεσες προσλήψεις σε Εκπαίδευση, Υγεία, Κοινωνική Ασφάλιση και Αυτοδιοίκηση
Για «δήθεν» διόγκωση του δημοσίου τομέα μιλάει σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ, καταλήγοντας μάλιστα να ζητάει… ακόμα περισσότερες προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων!

Πιο συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, με αφορμή σχετική ερώτηση της ΝΔ στη Βουλή, αλλά και δημοσιεύματα στον Τύπο, υπογραμμίζεται ότι «στα χρόνια των μνημονίων, δηλαδή από το 2009 μέχρι σήμερα, ο αριθμός των μόνιμων Δημοσίων Υπαλλήλων (τακτικό προσωπικό) στη χώρα μας μειώθηκε κατά 130.000 υπαλλήλους. Συγκεκριμένα από 693.000 που ήταν το 2009 σήμερα είναι 563.000. Αυτό μεταφράζεται σε συνολική μείωση που υπερβαίνει το 20%».

Και συνεχίζει το συνδικαλιστικό όργανο των δημοσίων υπαλλήλων: «Η αποχώρηση δεκάδων χιλιάδων υπαλλήλων, χωρίς να γίνουν παρά ελάχιστες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, δημιούργησε τεράστια προβλήματα στη λειτουργία του Δημόσιου Τομέα και ιδιαίτερα στους τομείς του Κοινωνικού Κράτους. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Εκπαίδευση αποχώρησαν 30.000 εκπαιδευτικοί και δεν προσελήφθη ούτε ένας μόνιμος, στην Υγεία λείπουν 20.000 νοσηλευτές και 6.000 γιατροί και η ίδια κατάσταση επικρατεί στα ασφαλιστικά ταμεία, στους ελεγκτικούς μηχανισμούς και σε όλα τα Υπουργεία».

Η ΑΔΕΔΥ στη συνέχεια επιρρίπτει ευθύνες στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την κατάσταση που περιγράφει, «φωτογραφίζοντάς» το και ασκώντας κριτική στις θέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Με δεδομένη αυτή την κατάσταση, η οποία έχει σοβαρές συνέπειες στην εξυπηρέτηση του πολίτη, είναι τουλάχιστον προκλητικό να μιλούν για “διόγκωση” εκείνοι που τα προηγούμενα χρόνια κατήργησαν φορείς και οργανισμούς του Δημοσίου, έθεσαν εργαζόμενους σε διαθεσιμότητα και απέλυσαν Δημόσιους Υπαλλήλους. Μεγαλύτερη, δε, πρόκληση αποτελεί η πρόσφατη δημόσια τοποθέτηση του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας ότι θα απολύσει Δημοσίους Υπαλλήλους οι οποίοι θα έχουν θετικές δικαστικές αποφάσεις πρόσληψης».

Πραγματοποιεί, δε, επίθεση και στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για τη συνέχιση της ίδιας πολιτικής στο Δημόσιο, καλώντας για άμεσες, μαζικές προσλήψεις! Καταλήγει σχετικά η ανακοίνωση: «Με βάση τα παραπάνω η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η οποία υλοποιεί ακριβώς το ίδιο πρόγραμμα με τις προηγούμενες Κυβερνήσεις για παραπέρα συρρίκνωση του Δημόσιου Τομέα, να σταματήσει να εμπαίζει χιλιάδες συμβασιούχους, εκπαιδευτικούς, νοσηλευτές, γιατρούς, εργαζόμενους στους Δήμους κτλ για «δήθεν» μόνιμες προσλήψεις τις οποίες εξαγγέλλει, αλλά δεν υλοποιεί ποτέ. Να προχωρήσει τώρα σε άμεσες μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο Δημόσιο με έμφαση στους τομείς της Εκπαίδευσης, της Υγείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης και της Αυτοδιοίκησης, που καταρρέουν λόγω έλλειψης προσωπικού».

«Πυρά» και εκ των έσω στις αναφορές της Ν. Κεραμέως περί «καθηγητών – φαντασμάτων»

Μία ανακοίνωση του τομέα Παιδείας της ΝΔ, υπογεγραμμένη από την επικεφαλής Νίκη Κεραμέως και τους αναπληρωτές της Γιάννη Ανδριανό, Μαρία Αντωνίου και Χρήστο Κέλλα, προκάλεσε ουκ ολίγες αντιδράσεις ακόμα και μέσα στο συνδικαλιστικό όργανο του ίδιου του κόμματος, της ΔΑΚΕ, η οποία θεωρεί πως η συγκεκριμένη αναφορά «θίγει» τα συμφέροντα και την δουλειά των καθηγητών.

Η αναφορά που προκάλεσε τις αντιδράσεις ήταν σε εκπαιδευτικούς «φαντάσματα» που «εμφανίζονται για μια ή δυο ώρες την ημέρα» στα σχολεία.
Οι δύο ΔΑΚΕ που αντέδρασαν ήταν αυτές της Λάρισας και της Δράμας οι οποίες εξέδωσαν ακόμα και ανακοινώσεις, ζητώντας από τη βουλευτή να δημοσιοποιήσει συγκεκριμένα στοιχεία για τα λεγόμενά της.

«Η Δ.Α.Κ.Ε. καθηγητών ν. Λάρισας, καταδικάζει απερίφραστα την απαράδεκτη ανακοίνωση του τομέα Παιδείας της Ν.Δ., με την οποία στοχοποιούνται οι εκπαιδευτικοί, με γενικεύσεις και ατεκμηρίωτες αναφορές περί “εκπαιδευτικών – φαντασμάτων” κι άλλων ανυπόστατων κατηγοριών. Την ίδια ώρα η ΑΔΕΔΥ τονίζει σε ανακοίνωση της πως η αναφορά είναι απαράδεκτη και «βάζει στο στόχαστρο το Δημόσιο Σχολείο».

Καταγγελία της ΝΔ: «Εκπαιδευτικοί – φαντάσματα» ασκούν πλημμελώς καθήκοντα

Για προχειρότητα και έλλειψη σχεδιασμού κατηγορεί η ΝΔ την κυβέρνηση στον τομέα της Παιδείας. Σε σχετική ερώτηση που κατέθεσαν προς τον αρμόδιο υπουργό η τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκη Κ. Κεραμέως και οι αναπληρωτές τομεάρχες, Γιάννης Ανδριανός, Μαρία Αντωνίου, και Χρήστος Κέλλας, βουλευτής Λάρισας, ρωτούν τον κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου σχετικά με τις εξαγγελθείσες προσλήψεις σε μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό.
Με βάση την ερώτηση που κατέθεσαν προς τον αρμόδιο υπουργό έκαναν και την ακόλουθη δήλωση:

«Οι χρόνιες ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό καθιστούν τις προσλήψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό ζωτικής σημασίας για την ίδια τη λειτουργία των σχολείων της χώρας.
Ωστόσο, η Κυβέρνηση επιδεικνύει χαρακτηριστική προχειρότητα και στον τομέα αυτό. Εξαγγέλλει προσλήψεις χωρίς να παρουσιάζει τις παραμέτρους του σχεδιασμού.
Δεν ακούσαμε λέξη για το πλήθος των λειτουργικών και των οργανικών κενών προς κάλυψη.
Δεν ακούσαμε λέξη ως προς τις προτεραιότητες που θα δοθούν, ανά βαθμίδα και ειδικότητα.
Δεν ακούσαμε λέξη για τους πόρους από τους οποίους θα καλυφθούν οι προσλήψεις.

Περαιτέρω, άγνωστο παραμένει αν η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου έχει λάβει υπόψη την νοσηρή κατάσταση που επικρατεί σε πολλά σχολεία της χώρας, καθώς εκπαιδευτικοί “φαντάσματα” εμφανίζονται για μια ή δυο ώρες την ημέρα, ασκώντας πλημμελώς τα καθήκοντά τους και δημιουργώντας στην ουσία οιωνεί κενά, που δυσχεραίνουν την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων.

Η πάγια τακτική της Κυβέρνησης να δρα χωρίς στόχευση και χωρίς πρότερη διερεύνηση αναγκών σχετικά με τις προσλήψεις προσωπικού, εγείρει σοβαρούς προβληματισμούς γύρω από τον κυβερνητικό προγραμματισμό και στον τομέα της Παιδείας».