Η Ελλάδα θα υποδεχτεί φέτος 1.000.000 τουρίστες από τη Σερβία

Kάθε ρεκόρ τουριστικής κίνησης από την Σερβία αναμένεται να σπάσει φέτος. Και αυτό είναι κάτι που παραδέχονται όχι μόνο οι τουριστικοί πράκτορες αλλά και ο Σέρβος πρέσβης ο οποίος εκτιμά πως ο αριθμός των Σέρβων τουριστών στην Ελλάδα μπορεί να φτάσει φέτος και το ένα εκατομμύριο, έναντι 700.000 τα προηγούμενα χρόνια.

Ο Ντούσαν Σπασόγιεβιτς, ο οποίος επισκέφθηκε τον δήμο Βόλβης, συνοδευόμενος από τον Σέρβο πρόξενο στη Θεσσαλονίκη, Σίνιτσα Πάβιτς, χαρακτήρισε ευοίωνες τις προοπτικές αυξημένης έλευσης τουριστών από τη Σερβία το φετινό καλοκαίρι και σημείωσε ότι πολλοί από όσους πήγαιναν στην Τουρκία, επιλέγουν τώρα την Ελλάδα για τις διακοπές τους.

Για την περιοχή του δήμου Βόλβης, ανέφερε ότι σε αυτήν θα κατευθυνθεί μεγάλο μέρος τουριστών από τη Σερβία, ενώ μίλησε και για τους στενούς δεσμούς που συνδέουν Ελλάδα και Σερβία αλλά και για τις δυνατότητες που προσφέρονται στους Έλληνες επιχειρηματίες για επενδύσεις στη χώρα του, η οποία επιπλέον αποτελεί πύλη εισόδου με μηδενικούς δασμούς και για τη ρωσική αγορά.

Ο κ. Σπασόγιεβιτς είχε συναντήσεις στην Ασπροβάλτα με τον δήμαρχο Βόλβης, Διαμαντή Λιάμα, παρουσία της διοίκησης του Ελληνοσερβικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, εκπροσώπων των τουριστικών φορέων Ασπροβάλτας-Βρασνών και Σταυρού, επιχειρηματιών και επαγγελματιών από την περιοχή.