Η Ελλάδα πλήρωσε ακριβά τους έξη μήνες της παντοδυναμίας του Γ.Βαρουφάκη. Μοσκοβισί: «Ήταν ένας αχαλίνωτος νάρκισσος που καννιβάλιζε».

Καυστική απάντηση από Βαρουφάκη: Όσο το 3ο Μνημόνιό τους καταρρέει, τόσο με τιμούν με το μίσος τους – «Αντιπαθούσε τον Ντάισελμπλουμ και αρνούνταν κάθε διαπραγμάτευση κάνοντας την Ελλάδα να χάσει έξι πολύτιμους μήνες» γράφει για τον πρώην ΥΠΟΙΚ ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών, που είναι γνωστός υποστηρικτής της Ελλάδος και συμπαραστάτης πολλών αιτημάτων της Κυβέρνησης Τσίπρα όπως η ευνοϊκή ρύθμιση του ελληνικού Χρέους.

Στο τελευταίο του βιβλίο με τίτλο: «Αν είναι μεσάνυχτα στον αιώνα» ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί δεν παραλείπει να αναφερθεί στην Ελλάδα αλλά και τον πρώην ΥΠΟΙΚ, Γιάνη Βαρουφάκη για τον οποίο πιστεύει ότι κόστισε πολύ ως παντοδύναμος Υπουργός Εθνικής Οικονομίας κατά την πρώτη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ από τον Ιανουάριο έως τον Ιούλιο του 2015, σε μια θητεία καταστροφική από κάθε άποψη και στην οποία έχει αναφερθεί πολλές φορές αρνητικά το Μαξίμου, χωρίς να κάνει την αναγκαία αυτοκριτική για αυτήν του την επιλογή.

Kάνοντας λόγο για έναν «αχαλίνωτο νάρκισσο που κανιβάλιζε τις συζητήσεις», όπως αναφέρει η «Καθημερινή», ο Ευρωπαίος Επίτροπος γράφει πως η Ελλάδα έχασε για χάρη του έξι πολύτιμους μήνες κάνοντας μάλιστα «όλους τους υπουργούς να υιοθετήσουν ανταγωνιστική στάση απέναντι στον ίδιο και την κυβέρνησή του».

Περιγράφοντας τους πρώτους μήνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ο κ. Μοσκοβισί γράφει χαρακτηριστικά, : «Για να χώσει το μαχαίρι πιο βαθιά στην πληγή, ο κ. Τσίπρας διορίζει τον Βαρουφάκη υπουργό Οικονομικών. Με τον ακαδημαϊκό και ταυτόχρονα ετερόδοξο λόγο του, με την εξεζητημένη εμφάνισή του, με τη φρενήρη ενασχόλησή του με τα ΜΜΕ και τον αχαλίνωτο ναρκισσισμό του, ο Γιάνης Βαρουφάκης τράβηξε πάνω του τους προβολείς και κανιβάλισε για κάποιους μήνες τις συζητήσεις. Έφερε έτσι επί σκηνής την πολιτική του αντιπαράθεση με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τη -σχεδόν σωματική, όπως μπορώ να την επιβεβαιώσω- αντιπάθειά του προς τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ. Συνέβαλε στην ένταση των συνομιλιών, αρνούμενος κάθε διαπραγμάτευση, βγάζοντας νοκ άουτ κάθε του ακροατήριο με ατελείωτες και γεμάτες περιφρόνηση επαναληπτικές ομιλίες, προκαλώντας την απελπισία αλλά και τη σκλήρυνση της στάσης των εταίρων του».

Και συνεχίζει ο Μοσκοβισί: «Σήμερα μπορώ να πω πως η δράση και το ύφος του όχι μόνο έκαναν την Ελλάδα να χάσει έξι πολύτιμους μήνες αλλά οδήγησαν όλους τους υπουργούς να υιοθετήσουν ανταγωνιστική στάση απέναντι στον ίδιο και την κυβέρνησή του».

Μέσω Twitter επέλεξε να απαντήσει, όπως συνηθίζει, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο πρώην υπουργός σχολιάζοντας την αναφορά του Ευρωπαίου Επιτρόπου χωρίς να αναφέρεται ονομαστικά σε αυτόν, σημειώνει: «Όσο το 3ο Μνημόνιό τους καταρρέει τόσο πιο αποφασισμένοι φαίνονται να με τιμούν με το μίσος τους επειδή δεν το υπέγραψα. Τους ευχαριστώ ξανά».
H απάντηση Βαρουφάκη σε Μοσκοβισί
Μέσω Twitter επέλεξε να απαντήσει ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης στις αναφορές του Γάλλου Επιτρόπου Οικονομικών της Ευρωζώνης Πιέρ Μοσκοβισί, σχετικά με το ότι «ο κ. Βαρουφάκης ήταν ένας νάρκισσος, που κανιβάλιζε τις συζητήσεις…».

Ο πρώην υπουργός, σχολιάζοντας την αναφορά του Ευρωπαίου Επιτρόπου χωρίς ωστόσο να αναφέρεται ονομαστικά σε αυτόν, σημειώνει: «Όσο το 3ο Μνημόνιό τους καταρρέει τόσο πιο αποφασισμένοι φαίνονται να με τιμούν με το μίσος τους επειδή δεν το υπέγραψα. Τους ευχαριστώ ξανά». Στην ουσία δηλαδή καμία ουσιαστική απάντηση και αναγκαία αυτοκριτική.