Η Δημοκρατική Συμπαράταξη κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή για τη Γεροβασίλη

Σύμφωνα με το δημοσίευμα όταν η κα Γεροβασίλη εξελέγη το 2012, ήταν μέτοχος σε εταιρεία που είχε συναλλαγές με το Δημόσιο και παραιτήθηκε το 2015, μεταβιβάζοντας το ποσοστό στο γιο της.

τη Βουλή φέρνει η Δημοκρατική Συμπαράταξη την υπόθεση της Όλγας Γεροβασίλη, μετά το δημοσίευμα για το πόθεν έσχες της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης το οποίο αποκαλύπτει ότι όταν η κα Γεροβασίλη εξελέγη το 2012, ήταν μέτοχος σε εταιρεία που είχε συναλλαγές με το Δημόσιο και παραιτήθηκε το 2015 μεταβιβάζοντας το ποσοστό στο γιο της.

Σε ερώτηση που κατέθεσαν οι Ανδρέας Λοβέρδος, Εύη Χριστοφιλοπούλου, Βασίλης Κεγκέρογλου και Γιάννης Κουτσούκος προς τους υπουργούς Υγείας και Οικονομικών, κάνουν λόγο για μείζον ηθικό, πολιτικό και νομικό θέμα, ζητούν να διαβιβαστούν στη Βουλή όλες οι συμβάσεις που έχει συνάψει η εταιρεία της κα Γεροβασίλη με το Δημόσιο και ρωτούν αν θα ακυρωθούν.

Την παραίτηση της Γεροβασίλη ζητούν ΝΔ & Ποτάμι μετά το δημοσίευμα για το πόθεν έσχες

Η Όλγα Γεροβασίλη θα προσφύγει στη δικαιοσύνη για το δημοσίευμα όπως λέει.

Πολιτική αντιπαράθεση προκαλεί σημερινό δημοσίευμα που αναφέρεται στο πόθεν έσχες της Όλγας Γεροβασίλη, σύμφωνα με το οποίο, όταν εξελέγη το 2012, ήταν μέτοχος σε εταιρεία που είχε συναλλαγές με το Δημόσιο και παραιτήθηκε το 2015 μεταβιβάζοντας το ποσοστό στο γιο της.

Η κ. Γεροβασίλη σε δήλωσή της υποστηρίζει ότι: «Η Ιατρική δεν είναι εργολαβία. Κανένα ασυμβίβαστο μεταξύ της βουλευτικής ιδιότητας και της άσκησης της ιατρικής, ατομικά ή ως μέλος εταιρείας, δεν υπάρχει».

Οι υποτιθέμενες -όπως αναφέρει -«συναλλαγές» με το Δημόσιο, δηλαδή οι Συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ, αφορούν παροχή υπηρεσίας -εφόσον ζητηθεί- προς τους ασφαλισμένους πολίτες και όχι προς το Δημόσιο. Προαναγγέλλει μάλιστα προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

«Η Όλγα Γεροβασίλη είναι βαρύτατα εκτεθειμένη. Οφείλει να αναζητήσει κάποια ίχνη ευθιξίας, να ζητήσει μια συγνώμη από τον ελληνικό λαό και να παραιτηθεί από την βουλευτική ιδιότητα», αναφέρει η ΝΔ σε ανακοίνωσή της.

Η κυρία Γεροβασίλη γνωρίζει ότι η ιδιότητα του μετόχου σε εταιρεία η οποία έχει συμβάσεις με το Ελληνικό Δημόσιο αποτελεί ασυμβίβαστο με την βουλευτική ιδιότητα όπως προβλέπει με σαφή τρόπο το Σύνταγμα, προσθέτει η ΝΔ.

Παραίτηση της υπουργού από το βουλευτικό αξίωμα ζητεί το Ποτάμι κατηγορώντας την ότι παραβίασε συνταγματικές διατάξεις που αφορούν τα καθήκοντα του βουλευτή.

Η κ Γεροβασίλη είναι γιατρός (και μάλιστα καλή γιατρός) και δεν παρέχει υπηρεσίες προς το δημόσιο αλλά προς ιδιώτες που είναι ασφαλισμένοι στον ΕΟΠΥΥ, άρα δεν υπάρχει πρόβλημα στην βουλευτική ιδιότητά της, είπε στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.