Η δημιουργός του Harry Potter μέσα απο μία αποκάλυψη εξηγεί γιατί οι Dursleys μισούσαν τον εκπαιδευόμενο μάγο

Σε δημοσίευσή της στον ιστότοπο Pottermore, η συγγραφέας της σειράς βιβλίων Harry Potrer, J. K. Rowling, εξήγησε γιατί οι Dursleys μισούσαν τον εκπαιδευόμενο μάγο.

Όπως αναφέρει, όλα ξεκίνησαν όταν οι Vernon και Petunia γνώρισαν το αγόρι της Lily, James Potter.

Εκείνη την περίοδο ο Vernon ακόμη χώνευε ακόμη το γεγονός ότι η αδερφή της Petunia ήταν μάγισσα και ο Vernon ζορίστηκε να αποδεχτεί ότι υπάρχουν άνθρωποι με μαγικές ικανότητες.

«Ο James ενθουσιάστηκε με τον Vernon και έκανε το λάθος να του το δείξει» γράφει η Rowling. Αυτό οδήγησε σε καυγάς και «ο James (λίγο ντροπιασμένος) υποσχέθηκε να αποκαταστήσει τη σχέση του με τον Vernon με την πρώτη ευκαιρία».

Η ευκαιρία δεν ήρθε ποτέ. Η επόμενη φορά που ο James είδε τον Vernon ήταν στον γάμο του με την Petunia όπου άκουσε τον Vernon να αναφέρεται στον ίδιο ως «κάποιου είδους ερασιτέχνη μάγο». Όταν ήρθε η σειρά του γάμου των James και Lily, οι Dursleys επέλεξαν να μην παρευρεθούν και λίγο που τους ένοιαξε όταν ανακάλυψαν ότι η Lily γέννησε ένα αγόρι ονόματι Harry.

Την επόμενη φορά που οι Dursleys άκουσαν για τους Potter ήταν όταν ο μικρός ορφανός Harry εμφανίστηκε στη πόρτα τους. Βαθιά μέσα της, η Petunia αγαπούσε την αδερφή της αλλά υπήρχε επίσης η σπίθα της ζήλιας που η μαγεία δεν εμφανίστηκε στην Petunia όπως στη Lily.

Αφότου έμαθε τις συνθήκες του θανάτου της αδερφής της -που θυσίασε τον εαυτό της για να σώσει τον γιο της- η Petunia δεν είχε άλλη επιλογή απ’ το να περιθάλψει τον Harry, παρ’ όλο που εκείνος θα ήταν συνεχώς μια υπενθύμιση ότι δεν στάθηκε στην αδερφή της.

Επίσης, ο Harry ήταν μια ενσάρκωση του φόβου των Dursley για τον κόσμο των μάγων. Ένα αγόρι που έχασε του γονείς του από έναν ισχυρό, άγριο μάγο που δεν δίνει καμία αξία στην ζωή των muggle.[/fusion_text]

SHARE