Η απόγνωση των μεταναστών οδηγεί σε παραφροσύνη

Δυο θλιβερά επεισόδια, ένα στον Πειραιά και ένα στη Μυτιλήνη, με πρωταγωνιστές μετανάστες δείχνουν την απόγνωση που έχουν περιέλθει οι ανθρώπου αυτοί οι οποίοι σήμερα, φιλοξενούνται προσωρινά στην Ελλάδα, λόγω του πολέμου στην πατρίδα τους.

Παράλληλα δείχνουν ότι το προσφυγικό πρόβλημα οδηγείται σε οριακή κατάσταση, που κανείς δεν γνωρίζει που θα καταλήξει, αν και τα προαναφερθέντα περιστατικά είναι κακός οιωνός.

Αναστάτωση προκλήθηκε στο hotspot της Μόριας στη Μυτιλήνη, όταν μετανάστης αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει.

Την είδηση μετέδωσε πριν από λίγο η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Μυτιλήνη Μ. Τζινιέρη, ότι μετανάστης έκανε απόπειρα αυτοκτονίας στο κέντρο κράτησης της Μόριας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μετανάστης, που έχει καταγωγή από το Πακιστάν, προσπάθησε να αυτοκτονήσει ανεβαίνοντας σε στύλο ηλεκτροφωτισμού στο κέντρο, απ’ όπου και απειλούσε να πέσει με σκοπό να βάλει τέλος στο δράμα που ζει.
Ανεβασμένος στον στύλο, φώναζε για την ελευθερία του αλλά και τη μη επαναπροώθησή του στην Τουρκία.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, σώθηκε και πείστηκε να κατέβει από τον στύλο χάρη στην παρέμβαση του κόσμου τριγύρω, αλλά και των υπευθύνων του κέντρου κράτησης.

Εν τω μεταξύ συνεχίζεται από μικρή ομάδα μεταναστών -κυρίως από το Πακιστάν- η καθιστική διαμαρτυρία που έχει ξεκινήσει από χτες το πρωί.

Φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας χαρτόνια όπου έχουν γράψει τα αιτήματά τους, ζητούν να απελευθερωθούν και να μην απελαθούν στην Τουρκία, σε εφαρμογή της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας για τον περιορισμό των προσφυγικών ροών.

Εικόνες σοκ στον Πειραιά

Το, πρώι στον Πειραιά, παραλίγο να εχουμε άλλη τραγωδία. Μετανάστης σήκωσε το μωρο του ψηλά και ηταν έτοιμος να το πετάξει προς τους λιμενικούς!

Το πρωτοφανές σκηνικό έγινε λίγο μετά την «επιχείρηση» ενημέρωσης του γενικού γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής Βασίλη Παπαδόπουλο, ο οποίος κάλεσε τους πρόσφυγες να αποχωρήσουν από το λιμάνι.

Δημοσιογράφοι, λιμενικοί και άλλοι μετανάστες που βρίσκονταν στο σημείο έπεσαν πάνω στον άνδρα προκειμένου να του πάρουν το παιδί από τα χέρια, κάτι που τελικά κατόρθωσαν μετά από λίγα δευτερόλεπτα επιστρέφοντας το μικρό παιδί στη μητέρα του.