Γρήγορες προβλέψεις για το 2023

Γρήγορες προβλέψεις για το 2023
– Οι χώρες συμφωνούν σε μια διεθνή συνθήκη που επιβάλλει στις μεγαλύτερες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών, να πληρώνουν περισσότερο εταιρικό φόρο στο εξωτερικό και μικρότερο μερίδιο στις χώρες καταγωγής τους.
– Το 65% του παγκόσμιου πληθυσμού θα προστατεύει τα προσωπικά του δεδομένα με κανονισμούς προστασίας της ιδιωτικής ζωής.
– Τα μέλη της υποστηριζόμενης από τα Ηνωμένα Έθνη εκστρατείας Race to Zero υποχρεούνται να περιορίσουν την ανάπτυξη, τη χρηματοδότηση και τη διευκόλυνση νέων περιουσιακών στοιχείων ορυκτών καυσίμων, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης μελλοντικών έργων άνθρακα.
– Η Ευρωπαϊκή Ένωση εφαρμόζει τα Ευρωπαϊκά Πρότυπα Απολογισμού Βιωσιμότητας (ΕΣΑΒ) για τις μεγάλες εταιρείες δημοσίου συμφέροντος με περισσότερους από 500 εργαζόμενους.
– Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος εκτοξεύει την αποστολή Hera, ένα δυαδικό σύστημα αστεροειδών που έχει σχεδιαστεί για να ανιχνεύει απειλητικούς αστεροειδείς εβδομάδες πριν πλησιάσουν τη Γη.
– Η αποστολή OSIRIS-REx, η οποία εκτοξεύτηκε το 2016 για να επισκεφθεί τον αστεροειδή Bennu, επιστρέφει στη Γη ένα δείγμα 2,1 ουγγιών του βραχώδους σώματος.
– Η συνδυασμένη αγορά για υπολογιστές και ταμπλέτες μειώνεται κατά 2,6 τοις εκατό πριν επιστρέψει σε ανάπτυξη το 2024.
– Η NASA και η Axiom Space εκτοξεύουν τη δεύτερη ιδιωτική αποστολή αστροναυτών στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό με πυραύλους της SpaceX.
– Η Ιαπωνική Υπηρεσία Αεροδιαστημικής Εξερεύνησης εκτοξεύει τον πρώτο ξύλινο δορυφόρο στον κόσμο.
– Η πανδημία COVID-19 τελειώνει.
– Η General Motors πωλεί 20 μοντέλα αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων, συνδυάζοντας ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρίες και ηλεκτρικά οχήματα με κυψέλες καυσίμου.
– Οι παγκόσμιες αγορές φυσικού αερίου παραμένουν σφιχτές, καθώς οι ρωσικές εξαγωγές αερίου μέσω αγωγών μειώνονται, διατηρώντας τις τιμές της ενέργειας σε υψηλά επίπεδα, παρά τη μείωση της ζήτησης φυσικού αερίου στην Ευρώπη λόγω των επιθετικών μέτρων εξοικονόμησης ενέργειας.

– Οι παγκόσμιες παραγωγικές ικανότητες πολυπυριτίου σχεδόν διπλασιάζονται μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους σε 536 GW έναντι 295 GW το 2022.
– Τα Ηνωμένα Έθνη παραδίδουν επιτέλους σχέδιο για το κλίμα με στόχο τη μείωση των εκπομπών που προκαλούνται από την παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία.
– Η πρώτη κυβέρνηση που αντικαθιστά την απογραφή της με τεχνολογίες μεγάλων δεδομένων
– Το 10% των γυαλιών ανάγνωσης θα είναι συνδεδεμένα στο διαδίκτυο.
– Το 80% των ανθρώπων στη γη θα έχουν ψηφιακή παρουσία στο διαδίκτυο.
– Το 90% του παγκόσμιου πληθυσμού θα έχει έναν υπερυπολογιστή στην τσέπη του.
– Η ακουστική ασπίδα σεισμού που αναπτύχθηκε για την προστασία των πόλεων από τους σεισμούς αρχίζει να βλέπει την πρώτη χρήση.

– Η τροποποίηση των γονιδίων για την ανανέωση όλων των ζητημάτων του σώματος σε νεανικές εκδόσεις καθίσταται δυνατή.
– Το κόστος των ηλιακών συλλεκτών, ανά βατ, ισούται με 1 δολάριο ΗΠΑ.
– Ο παγκόσμιος πληθυσμός προβλέπεται να φθάσει τα 7. 991. 396. 000 άτομα.
– Οι παγκόσμιες πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων φτάνουν τις 8. 546. 667.
– Η προβλεπόμενη παγκόσμια κίνηση στο διαδίκτυο μέσω κινητών τηλεφώνων ισούται με 66 exabytes.
– Η παγκόσμια κυκλοφορία στο Διαδίκτυο αυξάνεται στα 302 exabytes.

Erol User

SHARE