Γκρίνια από Παπανδρέου για τη συνεργασία στην κεντροαριστερά

Δε βλέπει με καλό μάτι ο Γιώργος Παπανδρέου τη προσέγγιση ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι. Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ενημερώνει ότι δεν εκλήθησαν να συμμετάσχουν στο διάλογο.

Μάλιστα, στελέχη του Κινήματος του Γ. Παπανδρέου δεν έκρυβαν την σφοδρή ενόχληση τους για τη μη πρόσκληση, την ώρα που στο Κίνημα υπάρχει σοβαρή συζήτηση για το αν πρέπει να συμμετάσχουν στη συζήτηση ή να ρίξουν γέφυρες προς το ΣΥΡΙΖΑ ή ακόμη και τον Βασίλη Λεβέντη ο οποίος ζήτησε να μπει στη Σοσιαλιστική Διεθνή.

Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι πάντως κράτησαν δύο θέσεις κενές στην επιτροπή σε περίπτωση που θέλει να συμμετάσχει σε αυτήν το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου.

Παράλληλα, στελέχη του ΠΑΣΟΚ εκφράζουν τη δυσπιστία τους για το αν ο Σταύρος Θεοδωράκης έχει ως τελικό στόχο να επιτύχει το εγχείρημα καθώς κάποιοι στο ΠΑΣΟΚ πιστεύουν πως το Ποτάμι και προσωπικά ο πρόεδρος του δέχονται ισχυρές πιέσεις και από τη ΝΔ και το μεταρρυθμιστικό άνοιγμα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η επιτροπή που αποτελείται από στελέχη όχι σε κορυφαίες κομματικές καρέκλες δεν ξεκινάει με τις καλύτερες προϋποθέσεις και ήδη πριν καν στεγνώσουν οι ανακοινώσεις υπάρχουν πολλοί που προεξοφλούν την αποτυχία της.