Γιουρούσης κατά της Δικαιοσύνης για την Ηριάννα. Στη γραμμή Τσίπρα Κοντονής, Τζανακόπουλος, Πολάκης, Κατρούγκαλος, Παπαδημούλης, ΣΥΡΙΖΑ.

«Όχι βέβαια, η Δικαιοσύνη δεν είναι πάντα “τυφλή”. Ενίοτε βλέπει και πράττει αναλόγως. Βλέπει, πλειοψηφικά τουλάχιστον, με τη δική της μεροληπτική κοινωνική και ταξική ματιά. Βλέπει και εκδικείται, στέλνει μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση. Και λέει τούτο: Οι Ηριάννες θα μείνουν στη φυλακή, την ίδια ώρα που θα βγαίνουν οι Μιχαλολιάκοι» υποστηρίζει το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Συστηματικός και  διατεταγμένος ο κύκλος επιθέσεων   κατά της  Δικαιοσύνης  συλλήβδην σε ημερήσια  διάταξη,  με επικεφαλής Μέγαρο Μαξίμου και τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά. Μεθοδευμένο σχέδιο απαξίωσης και υποταγής των δικαστικών καιρό τώρα, με  μια  ευκαιρία-πρόφαση τη δικαστική υπόθεση της  Ηριάνας, μιας αναρχικής  με  καταγεγραμμένη δράση  βίας με παράνομο οπλισμό  κλπ, σύμφωνα με τον  εισαγγελέα και τη απόφαση του δικαστηρίου.

Μια  νέα  διατεταγμένη γραμμή από την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ κατά της Δικαιοσύνης ξέσπασε χθες, μετά τη δικαστική απόφαση να παραμείνει στη φυλακή η Ηριάννα, με μια δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή να προκαλεί αίσθηση. Στην ίδια γραμμή πολεμικής με τον Πρωθυπουργό προχθές  στο υπουργείο Εργασίας.

Ο κ. Κοντονής, αφού χαρακτήρισε την απόφαση «δυσάρεστη έκπληξη», στη συνέχεια άφησε να εννοηθεί εμμέσως πλην σαφώς ότι η Δικαιοσύνη έχει άλλα μέτρα και άλλα σταθμά και δεν αποφασίζει επί ίσοις όροις.

Η κόντρα  της εβδομάδας με τη Δικαιοσύνη ξεκίνησε  τη Δευτέρα 17 Ιουλίου, με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο υπουργείο Εργασίας. Από εκεί ο κ. Τσίπρας έριξε τις βολές του εναντίον της Δικαιοσύνης, λέγοντας ότι λαμβάνει αποφάσεις που είναι υπέρ των εργοδοτών.

Έκανε μάλιστα έμμεση αναφορά στην τραγωδία με την αυτοκτονία απλήρωτης εργαζόμενης στα Γιαννιτσά, «υιοθετώντας» τις απόψεις που έχουν δημοσιοποιήσει τόσο ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος  Πολάκης όσο και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης, σύμφωνα με τους οποίους η κυβέρνηση δεν έχει ευθύνες, αλλά μόνο η Δικαιοσύνη.

Συνέχεια στις επιθέσεις κατά των δικαστών έδωσαν ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του, αλλά και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, που σήμερα χτύπησε ξανά μέσω Facebook.

Κοντονής: Δυσάρεστη έκπληξη η απόφαση της Δικαιοσύνης

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής έκανε λόγο για  «δυσάρεστη έκπληξη» από την απόφαση του δικαστηρίου να μην αποφυλακιστεί η νεαρή, η οποία έχει καταδικαστεί για  ενεργό συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς., με το κοινό  σκεπτικό εισαγγελέα και πλειοψηφίας του δικαστηρίου ότι  υπήρχε κίνδυνος να επαναλάβει ως  την  ίδια τρομοκρατική της δραστηριότητα.

Όπως ανέφερε ο κ. Κοντονής, κατά τη διάρκεια απάντησης σε ερώτηση για άλλο θέμα στη Βουλή, η σημερινή απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου για την Ηριάννα «αποτέλεσε μια δυσάρεστη έκπληξη», καθώς «η στάση της αιτούσας, της Ηριάννας, καθ’ όλο τον χρόνο της υποδικίας της ήταν υποδειγματική, αφού τήρησε όλα τα μέτρα που της είχαν υποδειχθεί, ενώ αξιοποίησε όλα τα δικονομικά εργαλεία που της παρέχει ο κώδικας ποινικής δικονομίας».

«Οι πολίτες ζητούν ίσα μέτρα και ίσα σταθμά», τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης και χαρακτήρισε «τουλάχιστον περίεργο» το γεγονός ότι «ορισμένοι που έχουν καταδικαστεί σε πολυετείς ποινές έχουν απολαύσει το ευεργέτημα της αναστολής της ποινής, ενώ σε άλλες περιπτώσεις, όπως αυτή της Ηριάννας, κατηγορούμενοι δεν πήραν το ευεργέτημα ούτε από το δικαστήρια, ούτε από Εφετείο».

Οι Βολές Τζανακόπουλου : Η απόφαση για την Ηριάννα καταγράφεται στο «μαύρο βιβλίο» της ελληνικής Δικαιοσύνης

Ακολούθησε το Μέγαρο Μαξίμου εξαπέλυσε επίθεση μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου, ο οποίος υποστήριξε ότι η απόφαση για την Ηριάννα καταγράφεται στο «μαύρο βιβλίο» της ελληνικής Δικαιοσύνης

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο», ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά πως «η Δικαιοσύνη δημιουργεί την υπόνοια ότι κρίνει και σταθμίζει τις υποθέσεις και με κριτήρια πέραν της αυστηρής νομικής κρίσης».

Όπως ανέφερε o κυβερνητικός εκπρόσωπος, «είναι μια κακή εξέλιξη το γεγονός ότι άλλοι καταδικασμένοι για πράξεις πολύ μεγάλης κοινωνικής απαξίας έχουν κριθεί άξιοι του ευεργετήματος της αναστολής και δύο νέα παιδιά θα παραμείνουν στη φυλακή. Η χθεσινή απόφαση καταγράφεται στο “μαύρο βιβλίο” της ελληνικής Δικαιοσύνης».

Πολάκης: Η εξουσία που φυλακίζει τη νιότη

Με ανάρτησή του στο Facebook ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, αφού αποθεώνει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την υπουργό Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου, προχωρά σε νέα επίθεση κατά της Δικαιοσύνης.

«Απ’ το πρωί βλέποντας αυτή τη φωτογραφία σκεφτόμουν μια φράση που μου είχε πει ο αδερφός μου ο Γιώργης (ο φιλόσοφος της οικογένειας) τα πέτρινα χρόνια του σημιτικού μεσαίωνα σε μια κουβέντα στα ουζερί του Πεδίου του Αρεως:

“ΤΟ ΧΕΡΙ ΠΟΥ ΚΙΝΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΠΟΥ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ”

Σήμερα το βράδυ μετά τη δικαστική απόφαση θα τη συμπλήρωνα:

“…ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΦΥΛΑΚΙΖΕΙ ΤΗ ΝΙΟΤΗ!!!!”», γράφει ο κ. Πολάκης.

ΣΥΡΙΖΑ με ακραία  πολιτική λογική: Οι Μιχαλολιάκοι βγαίνουν, οι Ηριάννες μπαίνουν φυλακή

Ανακοίνωση για τη δικαστική απόφαση για την Ηριάννα εξέδωσε το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ.

«Όχι βέβαια, η Δικαιοσύνη δεν είναι πάντα “τυφλή”. Ενίοτε βλέπει και πράττει αναλόγως. Βλέπει, πλειοψηφικά τουλάχιστον, με τη δική της μεροληπτική κοινωνική και ταξική ματιά. Βλέπει και εκδικείται, στέλνει μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση. Και λέει τούτο: Οι Ηριάννες θα μείνουν στη φυλακή, την ίδια ώρα που θα βγαίνουν οι Μιχαλολιάκοι, κόντρα σε όσους επιθυμούν, παλεύουν, ονειρεύονται μια κοινωνία πιο ανθρώπινη, πιο ανεκτική και πιο δίκαιη», τονίζεται αρχικά.

«Όχι, η κατά πλειοψηφία απόφαση δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Η Δικαιοσύνη απέδειξε ότι ξέρει να διατηρεί την ανεξαρτησία της από την κοινή λογική, το δίκιο, απ’ όλο αυτόν τον κόσμο που έλεγε ότι στις 17 Ιουλίου θα πάρουμε την Ηριάννα πίσω.

Όχι, η Δικαιοσύνη δεν είναι ουδέτερη και αν καμιά φορά οι άνθρωποί της βγουν από τον κύκλο του συντηρητισμού και αποδώσουν το δίκιο, όπως έγινε στην περίπτωση του Τάσου Θεοφίλου, σπεύδουν κάποιοι άλλοι θεματοφύλακες ενός σάπιου συστήματος να διορθώσουν το “λάθος”. Η Ηριάννα, όπως και ο Περικλής, παραμένουν δυστυχώς στη φυλακή. Μια μάχη χάθηκε. Μία, γιατί έρχονται και άλλες. Χάσαμε μια Παρασκευή, έρχονται άλλες, θα τις κερδίσουμε…», καταλήγει η ανακοίνωση του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ.

Παπαδημούλης: Η κριτική είναι συνταγματικό δικαίωμα

Στην ίδια «γραμμή» με τον Γ. Κατρούγκαλο, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης έσπευσε μέσω twiter να τοποθετηθεί αναλόγως: «Η κριτική στην, με 3-2, δικαστική απόφαση για την #hrianna, είναι συνταγματικό δικαίωμα. Όχι επίθεση στην Δικαιοσύνη, όπως ψευδώς λέει η ΝΔ», έγραψε.

Την αποστροφή του πρωθυπουργού στο υπουργείο Υγείας περί «θεσμικών εμποδίων» φάνηκε να επαναφέρει και ο Γιώργος Κατρούγκαλος, με αφορμή τις κατηγορίες περί επιθέσεων κυβερνητικών στελεχών στη Δικαιοσύνη. «Φυσικά και υπάρχει πολιτικό διακύβευμα όταν θέλουμε να κάνουμε θεσμικές αλλαγές» ανέφερε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.
«Όταν υπάρχουν ιδεολογικά – πολιτικά ζητήματα, είναι φυσικό αυτά να μεταφέρονται και στη Δικαιοσύνη» δήλωσε   χαρακτηριστικά.

ΟΙ  ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ  ΑΠΌ  ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

«Υπάρχει ζήτημα με το θέμα των παρεμβάσεων και προσπάθεια να δηλητηριάσουν το μυαλό του κάθε πολίτη. Ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν επιτρέπεται να παρεμβαίνει και σύμφωνα με τα λεγόμενά του χθες μας αποκαλύπτει ότι υπάρχει ζήτημα» σχολίασε από πλευρά του στον ΣΚΑΪ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας τις δηλώσεις του Σταύρου Κοντονή κατά της επίμαχης δικαστικής απόφασης.

«Όταν η δικαιοσύνη αναγκάζεται να υποκύψει στον κρατικό αυταρχισμό και, μάλιστα στην αναίδεια και θρασύτητα που επιδεικνύουν τελευταία υπουργοί και βουλευτές, τότε η δημοκρατία ξεπέφτει σε τυραννία…» ανέφερε δε ο κ. Τζαβάρας. 

«Δεν χτυπούν τη δικαιοσύνη, χτυπούν τη δημοκρατία, ας είμαστε έτοιμοι για τα χειρότερα, η δημοκρατία χτυπιέται» ανέφερε στο μεταξύ στον ΣΚΑΪ ο τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης, σχολιάζοντας τις επικρίσεις του υπουργού Δικαιοσύνης.