Γιάννης Αλαφούζος: «Το ελληνικό ποδόσφαιρο καταδυναστεύει μία μαφία τύπου Κολομβίας». Οι απόψεις του για τους Γκαγκάτση και Ιβάν Σαββίδη.

Έχουμε μία μαφία η οποία κερδοσκοπεί σε βάρος μιας ομάδας και άλλων ομάδων.
Δεν ομιλεί συχνά και κάνει παρεμβάσεις, με δόσεις αυτοκριτικής για θέματα της δημόσιας ζωής με αρκετή παρρησία (όπως έκανε στην επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια των Μ.Μ.Ε και των κομμάτων) και για το χώρο του ποδοσφαίρου, των στημένων παιχνιδιών και τις πολύπαθης διαιτησίας. Κατάσταση στο τομέα αυτό που θυμίζει εγκληματικές συμπεριφορές.

Για Μαφία, που κερδοσκοπεί σε βάρος ομάδων έκανε λόγο ο Γιάννης Αλαφούζος. «Διολισθαίνουμε σε κατάσταση κολομβιανή», τόνισε, αλλά πρόσθεσε πως πλέον «…είναι στριμωγμένη η εγκληματική οργάνωση».

Για καταστάσεις που θυμίζουν… Κολομβία από άτομα που λυμαίνονται το χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου υπέρ λίγων και σε βάρος πολλών έκανε λόγο ο Γιάννης Αλαφούζος. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός φιλοξενήθηκε στον Metropolis και δήλωσε πως υπό τέτοιες συνθήκες είναι προτιμότερο να μην παίζεται καν ποδόσφαιρο, αλλά υποστήριξε μετά βεβαιότητας πως οι μέρες της εγκληματικής οργάνωσης τελειώνουν.

Επίσης αναφέρθηκε στη «συμμαχία» τονίζοντας πως τα προβλήματα πηγάζουν από τον Ολυμπιακό, ενώ σχολίασε την επιλογή Γκαγκάτση στη Super League, αλλά και τις σχέσεις του με τον Ιβάν Σαββίδη μετά το ζήτημα που προέκυψε με τις τηλεοπτικές άδειες.

Αναλυτικά, ο Γιάννης Αλαφούζος μίλησε για:

-τον εμπρησμό στο σπίτι του Μπίκα: «Δυστυχώς επιβεβαιώνονται οι χειρότερο φόβοι ότι διολισθαίνουμε σε μια κατάσταση… κολομβιανή. Έχουμε μια Μαφία που κερδοσκοπεί σε βάρος μίας ομάδας ή κάποιων ομάδων, απειλούνται διαιτητές και πέστε μου ποιος διαιτητής δε θα φοβηθεί αύριο μεθαύριο. Ήταν έτοιμη η ΚΕΔ να αποβάλλει πολλούς κακούς διαιτητές από τους οποίους έχουμε υποστεί τα πάνδεινα τα τελευταία χρόνια. Πριν από μερικά χρόνια είχαν ανατινάξει τον φούρνο του κ. Κωνσταντινέα. Η βία είναι συνεχής, επειδή τους έχει στριμώξει η κυβέρνηση. Πρέπει να ομολογήσω ότι έχει σταθερή γραμμή, άλλαξε τους δικαστές γιατί παλιά γίνονταν απίθανα πράγματα στις επιτροπές.

Με τη FIFA και τη UEFA στρίμωξε την ΕΠΟ και ανάγκασε πολλά μέλη να παραιτηθούν. Όλα αυτά είναι θετικά και έχει γίνει μεγάλο έργο. Ο εμπρησμός στο σπίτι του κ. Μπίκα νομίζω πως είναι αντιδράσεις ενός πληγωμένου θηρίου επειδή κινδυνεύει να τελειώσουν οι μέρες, είναι στριμωγμένη η εγκληματική οργάνωση».

-τη «συμμαχία» των τριών: «Οι μεγάλες και μεσαίες ομάδες εκτός από μία συνεννοούμαστε. Και οι άνθρωποι της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ έχουμε πολλά κοινά συμφέροντα και προβλήματα και προσπαθούμε να τα αντιμετωπίσουμε. Είναι σαφές ότι τα προβλήματα ξεκινούν από τον Ολυμπιακό. Όταν υπάρχει ένα σύστημα και μία ομάδα παίρνει 30 εκατομμύρια από όλους τους άλλους και συνολικά 200 εκατ. ευρώ παραπάνω, πέρα από όλα τα άλλα δημιουργούνται ανισότητες και υπάρχει τεράστια καχυποψία».

-το αν είναι υπέρ του να σταματήσει το πρωτάθλημα: «Αν η Μαφία αλλοιώνει το ελληνικό πρωτάθλημα συστηματικά, όπως σε ματς της προηγούμενης σεζόν και να μας εκβιάζει, ναι, να μην έχουμε ποδόσφαιρο. Δεν έχει βάλει λεφτά, έχει βγάλει λεφτά από το ποδόσφαιρο η Μαφία. Καλύτερα ας ξεκινήσουμε από το μηδέν. Μίλησα με έναν ακόμη πρόεδρο και η αντίληψη είναι κοινή».

-την επιλογή Γκαγκάτση στη θέση του γενικού διευθυντή στη Super League: «Αν ο κ. Γκαγκάτσης δουλεύει υπό κάποιες προϋποθέσεις και παρά το παρελθόν του, αν μπορεί να δώσει τις διασφαλίσεις για τη διαφάνεια, έχει τις ικανότητες και την εμπειρία να αντιμετωπίσει τις καταστάσεις του ελληνικού ποδοσφαίρου. Είναι από τους λίγους ανθρώπους που έχοντας κάνει και λάθη ο ίδιος, μπορεί να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Πιστεύω πως οι άνθρωποι αλλάζουν και μαθαίνουν από τα λάθη τους και θεωρώ ότι μπορούμε να προτιμήσουμε ανθρώπους που έχουν την εμπειρία και έχουν τον τρόπο να αντιμετωπίσουν δύσκολες καταστάσεις. Είναι ικανός και ξέρει πώς παίζονται τα παιχνίδια, είναι κατάλληλος να τα θεραπεύσει».

-τον Ιβάν Σαββίδη και το αν διαταράχθηκαν οι σχέσεις τους με αφορμή τις τηλεοπτικές άδειες: «Η κάθε ομάδα υπερασπίζεται τα συμφέροντά της. Ο κ. Σαββίδης ήθελε να μπει στο χώρο της τηλεόρασης και να γίνει ανταγωνιστής μας. Δε σημαίνει ότι και στην τηλεόραση θα λέγαμε περάστε χωρίς να λέγαμε το παραμικρό. Δεν κάναμε κάτι τραγικό, δεν αναπτύξαμε πολεμική. Μία δύο περιπτώσεις με κάποιες πληροφορίες τις αναμεταδώσαμε, μία ή δύο φορές το πολύ. Ο κ. Σαββίδης ήταν επικίνδυνος ανταγωνιστής και έμπαινε στα δικά μας χωράφια. Δείξαμε και αλληλεγγύη στα παλιά κανάλια. Δεν άλλαξε κάτι στη σχέση μας, ούτε μου παραπονέθηκε ο κ. Σαββίδης», υπογράμμισε ο Πρόεδρος του Παναθηναϊκού.