Για πρώτη φορά μπαράζ πολεμικής από τον ΣΥΡΙΖΑ κατά της διακυβέρνησης Κώστα Καραμανλή

Ομιλούν πλέον ευθέως για σκάνδαλα και αποτυχίες.

ΣΥΡΙΖΑ επίσημη ανακοίνωση για πρώτη φορά επικριτική: Σκάνδαλο το “Βατοπαίδι”

Δεν παραγράφονται οι πολιτικές ευθύνες του Κώστα Καραμανλή και της Κυβέρνησής του.
Για « σκάνδαλο» οι πολιτικές ευθύνες για το οποίο δεν παραγράφονται κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ. “Η αθώωση από το δικαστήριο των κατηγορουμένων (μη πολιτικών προσώπων) για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας για την υπόθεση Βατοπεδίου δεν μπορεί να παραγράψει τις πολιτικές ευθύνες της Νέας Δημοκρατίας για το συγκεκριμένο σκάνδαλο” αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κυβερνών κόμμα σχολιάζοντας την χθεσινή δικαστική απόφαση. Όπως σημειώνει ” η προσπάθεια αρπαγής και ανταλλαγής δημόσιας γης και περιουσίας με Ολυμπιακά ακίνητα, από την Μονή Βατοπεδίου δεν τελεσφόρησε, ακριβώς επειδή υπήρξε η αποκάλυψη και η σφοδρή αντίδραση της κοινωνίας και του τότε “Συνασπισμού”, επιτρέποντας σήμερα στη δικαιοσύνη να μιλά για “γη και περιουσία” που παραμένει στην κατοχή του δημοσίου” καταλήγει η ανακοίνωση.

Παπαδημούλης: «Οι ευθύνες της ΝΔ για το Βατοπαίδι δεν ξεπλένονται» «Η δικαστική απόφαση δεν καταργεί τα γεγονότα. Στο σκάνδαλο του Βατοπέδιου, έχουν ομολογηθεί οι πολιτικές ευθύνες της ΝΔ και δεν “ξεπλένονται”», αναφέρει Με νέα ανάρτηση στο twitter σχολιάζει την υπόθεση του Βατοπεδίου ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, κάνει λόγο για πολιτικές ευθύνες της ΝΔ που δεν «ξεπλένονται» από δικαστικές αποφάσεις. «Η δικαστική απόφαση δεν καταργεί τα γεγονότα. Στο σκάνδαλο του Βατοπέδιου, έχουν ομολογηθεί οι πολιτικές ευθύνες της ΝΔ και δεν “ξεπλένονται”», αναφέρει ο Κ. Παπαδημούλης.

ΑΥΓΗ κατά Καραμανλή για το Βατοπαίδι Για προσπάθεια να χρησιμοποιηθεί η δικαστική απόφαση ως “κολυμβήθρα του Σιλωάμ” κάνει λόγο η κομματική εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ. Στην ίδια γραμμή και η « Εφημερίδα των Συντακτών».Επίθεση στον Κώστα Καραμανλή για πρώτη φορά μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύσει η ΑΥΓΗ με αφορμή την υπόθεση του Βατοπαιδίου.

Με πρωτοσέλιδο τίτλο “Θαύμα, θαύμα” η εφημερίδα μέμφεται τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή που μετά την ανακοίνωση της απόφασης της δικαιοσύνης που αθώωσε όλους τους κατηγορούμενους με ανακοίνωση του έκανε λόγο για κατάρρευση της σκευωρίας που στήθηκε σε βάρος του και της κυβέρνησης του. Η εφημερίδα αναφέρεται σε ” κολυμβήθρα του Σιλωάμ” στην οποία επιχειρούν νυν και πρώην ηγεσία της ΝΔ να μετατρέψουν την χθεσινή απόφαση τονίζοντας ότι λόγω του νόμου περί ευθύνης υπουργών δεν αποδόθηκαν ευθύνες σε πολιτικά πρόσωπα.

Η εφημερίδα υπενθυμίζει και τη δήλωση που είχε κάνει ο Κώστας Καραμανλής τον Δεκέμβριο του 2008, όταν μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας είχε αναλάβει την πολιτική ευθύνη για το θέμα του Βατοπεδίου, στο μέτρο που του αναλογούσε γενικώς.

SHARE