Για λίγα λεπτά γλύτωσε το θάνατο ο Ερντογάν – Τι έγινε στον «αέρα»;-Βομβάρδισαν το ξενοδοχείο του

Μια άγνωστη πτυχή του πραξικοπήματος η οποία ωστόσο δεν ρίχνει φως στις σκιές που υπάρχουν για το τι πραγματικά συνέβη εκείνο το βράδυ, αντίθετα συσκοτίζει ακόμη περισσότερο, φέρνει στη δημοσιότητα το πρακτορείο Reuters.

Συγκεκριμένα το διεθνές πρακτορείο αναφέρεται στα όσα συνέβησαν στην πτήση του Ταγίπ Ερντογάν από τη Μαρμαρίδα στην Κωνσταντινούπολη.

Το Reuters μεταφέρει μαρτυρίες για το τι συνέβη στον αέρα και την απόπειρα των πραξικοπηματιών να ρίξουν το προεδρικό αεροσκάφος.

Συγκεκριμένα ο Ερντογάν μόλις πληροφορήθηκε ότι υπάρχουν κινήσεις του στρατού, έφυγε αμέσως από το ξενοδοχείο του, το οποίο λίγα λεπτά αργότερα βομβάρδισαν οι πραξικοπηματίες.

Μπήκε στο προεδρικό αεροσκάφος και ξεκίνησε για Κωνσταντινούπολη.

Το προεδρικό αεροσκάφος που τον μετέφερε πλησίασαν δύο μαχητικά F-16 που ήλεγχαν οι πραξικοπηματίες και το «παρενόχλησαν».

«Τουλάχιστον δύο F-16 παρενόχλησαν το αεροσκάφος του Ερντογάν ενώ ήταν στον αέρα με προορισμό για την Κωνσταντινούπολη. Είχαν απενεργοποιήσει τα ραντάρ του αεροσκάφους, ενώ άλλα δύο F-16 προστάτευαν τον Τούρκο πρόεδρο» είπε στο Reuters πρώην στρατιωτικός αξιωματούχος ο οποίος και συμπλήρωσε «Τώρα, γιατί δεν άνοιξαν πυρ… αυτό είναι ένα μυστήριο».

Ανώτερος αξιωματούχος της Τουρκίας επιβεβαίωσε στο Reuters το συμβάν με τα δύο F-16, ενώ άλλος αξιωματούχος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «το αεροσκάφος του Ερντογάν έμπλεξε σε μπελάδες ενώ βρισκόταν στον αέρα». «Απέφυγε το θάνατο για λίγα μόλις λεπτά» είπε ένας Τούρκος αξιωματούχος.

Φυσικά το μεγάλο ερώτημα γιατί τα F-16 δεν προσπάθησαν να καταρρίψουν το προεδρικό αεροσκάφος, παραμένει ένα ερώτημα που ζητεί απάντηση.