Για κακούργημα τα μέλη του ΔΣ του Ομίλου Ξυνή

 

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα καθίσουν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Ομίλου Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Ξυνή, Σοφοκλής, Αικατερίνη και Αθηνά για το αδίκημα της πλαστογραφίας μετά χρήσεως από κοινού και κατ΄εξακολούθηση κατά του δημοσίου οφέλους, η οποία προκάλεσε ζημία ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.

Συγκεκριμένα οι τρεις κατηγορούμενοι παραπέμπονται σε δίκη με το υπ΄αριθμόν 430/2016 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας. Ανάλογη με την εισαγγελική πρόταση ήταν η πρόταση της εισαγγελέως, Μαρίας Γκανέ. Η έρευνα της Δικαιοσύνης για την υπόθεση άρχισε τον Απρίλιο του 2010 και διενεργήθηκε από την εισαγγελέα, Πόπη Παπανδρέου. Αφορμή στάθηκε πόρισμα της Διεύθυνσης Επιθεώρησης της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΓΓΚΑ).

Όπως διαπιστώθηκε από τους αρμόδιους ελεγκτές οι οποίοι έκαναν έρευνα στα παραστατικά της εταιρίας ο όμιλος φέρεται να εμφάνιζε βεβαιώσεις «μη οφειλών ασφαλιστικής ενημερότητας», οι οποίες ήταν τελικώς πλαστές και υπογράφοντα από δήθεν «υπαλλήλους» του ΙΚΑ!

Οι κατηγορούμενοι φέρονται ότι χρησιμοποιούσαν τις πλαστές ασφαλιστικές ενημερότητες προκειμένου να εισπράττουν από το Δημόσιο, μέσω επιδοτήσεων, δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

 

Πηγή: newsit.gr