Γεωργιάδης:”Mπορούμε την αυτοδυναμία με 151 και πλέον έδρες στις εκλογές”.Το άνοιγμα σε συνεργασίες.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ αφήνει ανοιχτή τη συνεργασία και τις συγκλίσεις θέσεων με το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ.
Όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν σταθερή πρωτιά της ΝΔ με περίπου 10 μονάδες διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, με μεγάλη συσπείρωση των ψηφοφόρων της παράταξης, δυναμική υποστήριξη στο πρόσωπο του Κ. Μητσοτάκη από πρώην ψηφοφόρους άλλων κομμάτων και βέβαιη πρωτιά με πάνω από 30%.Τα δεδομένα αυτά δίνουν ήδη στην ΝΔ ένα αριθμό βουλευτών πάνω από 140 έδρες και επιτρέπουν πιο αισιόδοξες προβλέψεις. Την εκτίμηση πως όταν γίνουν εκλογές -και περισσότερο όσο καθυστερούν αυτές- η Νέα Δημοκρατία μπορεί να στοχεύσει και να εξασφαλίσει την αυτοδυναμία διατύπωσε ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Άδωνις Γεωργιάδης, σημειώνοντας, πάντως, ότι σε κάθε περίπτωση η ΝΔ θα επιδιώξει ευρύτερες συναινέσεις.

«Όταν θα έλθει εκείνη η ώρα, και αυτοδυναμία να έχουμε, θα επιδιώξουμε ευρύτερες συναινέσεις με κόμματα, στα οποία συμφωνούμε στο μείζον, που είναι ο ευρωπαϊκός δρόμος της χώρας» είπε o κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ, Πρακτορείο 104,9 fm.

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Τα κόμματα, στα οποία υπάρχει η κοινή συνταύτιση απόψεων ως προς τον ευρωπαϊκό δρόμο της χώρας είναι γνωστά: Είναι το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι στην παρούσα Βουλή, δε βλέπω κάποιο άλλο που να ‘χει αυτή τη γραμμή. Όμως, ο στόχος της ΝΔ είναι η αυτοδυναμία».

Ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε ότι «εάν η κυβέρνηση επιζητεί συναινέσεις, τότε από τη ΝΔ θα βρει πάντα εποικοδομητικό συνομιλητή», εκτιμώντας, ωστόσο, ότι «η κυβέρνηση αυτή δεν επιθυμεί συναινέσεις, αλλά επιδιώκει τον διχασμό». «Ο κ.Τσίπρας είπε στον Μητσοτάκη ‘είστε η αντιπολίτευση του όχι σε όλα’. Ο Τσίπρας που ως αρχηγός αντιπολιτεύσεως δεν ψήφισε ένα άρθρο ενός νόμου, ζητούσε εκλογές από την πρώτη μέρα και με όχημα την προεδρική εκλογή έριξε τη νόμιμη κυβέρνηση του τόπου, λέει στη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, που του ψήφισε και το μνημόνιο, για να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ το καλοκαίρι, ότι είμαστε η αντιπολίτευση του ‘όχι σε όλα’. Προφανώς ο κ. Τσίπρας θεωρεί τον ελληνικό λαό βλάκα» είπε ο κ. Γεωργιάδης, επισημαίνοντας ότι «η ΝΔ έχει αποδείξει τη διάθεσή της υπέρ της συναίνεσης στην πράξη, όχι στα λόγια, όμως, τη συναίνεση την καθορίζει πάντα η κυβέρνηση» και «ο μαέστρος της συναίνεσης είναι πάντοτε ο πρωθυπουργός».

Σε ό,τι αφορά τη λίστα με τους 475 μεγαλοκαταθέτες, που εστάλη στις ελληνικές Αρχές από το υπουργείο Οικονομικών της Ρηνανίας – Βεστφαλίας, ο κ. Γεωργιάδης υπενθύμισε ότι «η ΝΔ ως κυβέρνηση είναι η κυβέρνηση που έδωσε τη λίστα Λαγκάρντ στις εισαγγελικές Αρχές με το που την παρέλαβε» τονίζοντας ότι η θέση του κόμματος είναι «όσο περισσότερους φοροφυγάδες πιάσουμε τόσο το καλύτερο».

Κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις γονέων και κατοίκων κάποιων περιοχών στη φοίτηση παιδιών προσφύγων σε σχολεία ο αντιπρόεδρος της ΝΔ είπε: «Θα πρέπει να συμφωνούμε σε κάποια βασικά πράγματα: Πρώτον, τα παιδιά αυτά, των προσφύγων και των μεταναστών, πρέπει να πάνε σχολείο, τελεία και παύλα, δε γίνεται, δε μπορούμε να το συζητάμε καν αυτό, δε μπαίνει υπό συζήτηση. Δεύτερον, το κράτος από την πλευρά του πρέπει αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στους πολίτες, ώστε να είναι πεπεισμένοι ότι δεν πρέπει να φοβούνται, γιατί αν φοβούνται αυτό θα δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα».

Επίσκεψη στις ΗΠΑ πραγματοποιεί, από το πρωί της Τετάρτης, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης θα έχει σειρά ομιλιών σε πανεπιστήμια καθώς και συναντήσεις με διεθνείς επενδυτές.

Συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης θα είναι κεντρικός ομιλητής στο διεθνές συνέδριο με τίτλο: «Η στροφή της Ελλάδας; Λυδία λίθος για την Ευρώπη», που συνδιοργανώνεται την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου, στο πανεπιστήμιο Tufts από τη Σχολή Νομικών Σπουδών και Διπλωματίας «Φλέτσερ» και το Ίδρυμα Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής.

Το πρωί της Πέμπτης, επίσης, ο κ. Μητσοτάκης θα εκφωνήσει ομιλία στο πανεπιστήμιο Χάρβαντ σε διάλεξη με θέμα «Το Μέλλον της Δημοκρατίας».

Την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα είναι ομιλητής σε εκδήλωση με θέμα: «Ευρωπαϊκοί Ορίζοντες» στο πανεπιστήμιο «Τζονς Χόπκινς» στη Βαλτιμόρη.

Ο κ. Μητσοτάκης θα ολοκληρώσει την επίσκεψή του στις ΗΠΑ, πραγματοποιώντας κύκλο συναντήσεων με επενδυτές, στη Νέα Υόρκη. Θα απουσιάσει περίπου μια εβδομάδα.