Γεωργιάδης σε ΣΥΡΙΖΑ: Εγώ δεν πούλαγα αντιμνημόνιο για να πάρω καρέκλα

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο έκανε ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στη Βουλή κατά τη χθεσινή συζήτηση του πολυνομοσχεδίου.

Ο κ. Γεωργιάδης σε ειρωνικό ύφος έδωσε τα συγχαρητήριά του στον κ. Κατρούγκαλο για το γεγονός ότι δεν έκοψε την 13η σύνταξη αφού ποτέ δεν την έδωσε όπως του είπε, ενώ κατηγόρησε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι “θεσιθήρες και εραστές της καρέκλας”.

«Πολύ σας χτυπάνε σε αυτή την Επιτροπή και δεν μου αρέσει. Διάβασα εξονυχιστικά το νομοσχέδιό σας και πουθενά δεν είδα να περικόπτετε τη 13η σύνταξη. Συγχαρητήρια. Προφανώς γιατί δεν τη δώσατε καθόλου» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης απευθυνόμενος στον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κατρούγκαλο.

Στη συνέχεια ο κ. Γεωργιάδης εξαπέλυσε επίθεση κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν.Συρμαλένιου ο οποίος νωρίτερα απευθυνόμενος βουλευτές της ΝΔ είπε ότι η κυβερνητική πλειοψηφία είναι μπετόν αρμέ και πως θα περιμένουν ακόμα 3,5 χρόνια για τις εκλογές.

“Σωπάτε καλέ. Όλος ο κόσμος το ξέρει. Εγώ έχω βάλει στοίχημα με φίλους μου κε Υπουργέ πως ό,τι και να τους φέρετε θα τα ψηφίσουν. Σιγά μην κάτσουν να χάσουν την καρέκλα του βουλευτή. Οι ίδιοι που μας έλεγαν τα ακριβώς ανάποδα τώρα ερχονται με τιμή και καμάρι να μας λένε ότι θα τα ψηφίσουν όλα. Αυτά τα ξέρει και η τρόικα, είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Μάλιστα πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση παρακαλάει την τρόικα για μέτρα. “Κι εσείς πάτε στο Χίλτον και τους παρακαλάτε δίπλα στην πισίνα” είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης προκαλώντας την αντίδραση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως της Μερόπης Τζούφη στην οποία είπε:

“Μη με διακόπτετε. Εγώ κυρία μου δεν πούλαγα αντιμνηνόνιο για να πάρω την καρέκλα. Η μάνα σας δεν σας ήξερε. Εγώ δεν πούλησα αντιμνημόνιο για να είμαι εδώ. Δεν κορόιδεψα τον κόσμο σαν κι εσάς. Εσείς υποσχόσαστε 13η σύνταξη. Δεν το ξέρατε τότε ότι έχουν πρόβλημα τα ταμεία;Ή ασχετοι ήσασταν ή ψεύτες. Εσείς κε Κατρούγκαλε υποσχόσαστε 13η σύνταξη για να είναι η κυρία βουλευτής. Αν νομίζετε ότι ο λαός τρώει κουτόχορτο κάνετε λάθος”.

Παράλληλα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε επίθεση κατά του υφυπουργού Εργασίας, Τάσου Πετρόπουλου σημειώνοντας χαρακτηριστικά:

«Ξέρετε ότι ο κύριος Πετρόπουλος ήταν δικηγόρος της ΕΣΗΕΑ; Άμα δεν ήταν τώρα υπουργός, θα υπερασπιζόταν το αγγελιόσημο. Μπορεί η ΕΣΗΕΑ αύριο να έστελνε τον κύριο Πετρόπουλο για να μας μιλήσει για το αγγελιόσημο. Καλά, δεν ντρέπεστε; Δεν παραιτήστε; Τσίπα δεν έχετε; Μία ολόκληρη ζωή λέγατε τα ανάποδα για να έρθετε εδώ και να κάνετε τα ανάποδα για να κρατήσετε μία υπουργική καρέκλα; Τόσο σας αρέσει να είστε υπουργός;».