Γεννηματά: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ γκρεμίζει ό,τι έχει μείνει όρθιο στο Εθνικό Σύστημα Υγείας

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ γκρεμίζει ό,τι έχει μείνει όρθιο στο Εθνικό Σύστημα Υγείας» δήλωσε η κ. Γεννηματά μετά την επίσκεψή της στο Νοσοκομείο Διδυμότειχου.

Ολόκληρη η δήλωση της:

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ γκρεμίζει ό,τι έχει μείνει όρθιο στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, το οποίο στέκεται χάρη στο φιλότιμο και τον επαγγελματισμό των εργαζομένων. Δυστυχώς, χωρίς προσωπικό χωρίς γιατρούς χωρίς υλικά διαλύεται πραγματικά το Νοσοκομείο του Διδυμότειχου, ένα νοσοκομείο που δημιουργούσε αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους της περιοχής, στους ακρίτες μας.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν ασχολείται με την καθημερινότητα και βλάπτει καθημερινά την υγεία. 4.500 προσλήψεις είχαν εγκριθεί με προϋπολογισμό και ούτε 915 από αυτές δεν έχουν καταφέρει να φτάσουν μέσα στα νοσοκομεία. 150 κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας πλήρως εξοπλισμένες παραμένουν κλειστές γιατί ακριβώς δεν κατάφεραν να τις στελεχώσουν.
Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των νοσοκομείων διογκώνονται την ίδια στιγμή που εκτοξεύονται και τα χρέη του ΕΟΠΠΥ στους προμηθευτές. Διαλύεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας και εμείς δεν μπορούμε να το ανεχτούμε χωρίς να αντιδράσουμε.

Το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Παράταξη είναι οι θεμελιωτές του ΕΣΥ, το οποίο αυτή τη στιγμή χρειάζεται εκσυγχρονισμό αλλά όχι διάλυση. Ιδιαίτερα κάτω από αυτές τις συνθήκες που ο ελληνικός λαός δοκιμάζεται όλα αυτά τα χρόνια από την κρίση, έχει ανάγκη από ποιοτικές υπηρεσίες υγείας.
Χρειάζεται αλλαγή πολιτικής και η αλλαγή πολιτικής δεν μπορεί παρά να ξεκινήσει από τον τομέα του ΕΣΥ. Χρειάζεται πολιτική ανθρωπιάς με τον άνθρωπο, με τον Έλληνα, με την ελληνική οικογένεια, την Ελληνίδα, τα παιδιά στο επίκεντρο. Γι αυτό είμαστε εδώ, για να δώσουμε αυτό το μήνυμα. Ότι εμείς ξεκινάμε αγώνα για να αλλάξει η πολιτική, για να αλλάξει η δυσβάσταχτη συμφωνία.

Δημοσιογράφος: Μιλήσατε πριν για 4.500 θέσεις. Γιατί πιστεύετε ότι δεν συνεχίστηκε η διαδικασία;
Φώφη Γεννηματά: Αυτή την ερώτηση πρέπει να την απευθύνετε στην κυβέρνηση. Δυστυχώς, για αυτή την κυβέρνηση το ΕΣΥ δεν ήταν προτεραιότητα.