Γαστρονομική έκθεση «ενόψει»

Η creative director και φωτογράφος Σοφία Γκααφάρ θα παρουσιάσει την πρώτη της ατομική έκθεση «Great Minds Eat Alike» στο Μουσείο Ελληνικής Γαστρονομίας στην Αθήνα το διάστημα 12 Μαΐου με τέλη Ιουνίου. Στην έκθεση παρουσιάζεται μία σειρά από φωτογραφίες και εικαστικά με επίκεντρο το φαγητό. Θα δούμε, για παράδειγμα, ένα κομμάτι φέτα να σερβίρεται σε μία σαπουνοθήκη.

Όταν αναφερόμαστε στη λέξη «φαγητό» έχουμε την αίσθηση του οικείου καθημερινού γεγονότος. Όταν όμως μια σφουγγαρίστρα, αντί για σχοινιά έχει κιμά, ή ένα κλαδί που αντί για τομάτες έχει επάνω βόλους μιλάμε για εικαστική επανατοποθέτηση.

Εκτεθειμένοι καθημερινά σε αμέτρητες εικόνες και συνταγές, πλέον όλοι έχουμε αποκτήσει άποψη σε σχέση με τη διατροφή. Η Σοφία Γκααφάρ στέκεται με σεβασμό και προσοχή απέναντι στα υλικά που συνθέτει και τοποθετεί. Και αυτή τη σχέση ψευδαίσθησης, αστείου και φαντασίας φωτογραφίζει και παρουσιάζει.

Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής της σταδιοδρομίας στον κλάδο της διαφήμισης, η Σοφία Γκααφάρ έλαβε μέρος σε μία σειρά από projects για διαφορετικές καμπάνιες. Θεωρεί ότι «Υπάρχει η ανάγκη για καθαρή παρουσίαση και ξεκάθαρα μηνύματα που πρέπει να διατυπώνονται και να σερβίρονται στο κοινό» και χρησιμοποιεί την φωτογραφία ως μέσο για να τα αποτυπώσει. Ακόμα και το εστιατόριο του μουσείου έχει διαμορφώσει το μενού του ανάλογα.

GREAT MINDS EAT ALIKE
Σοφία Γκααφάρ
Μουσείο Ελληνικής Γαστρονομίας
Αγίου Δημητρίου 13, Ψυρρή, Τηλ: 210 3211311
Ελεύθερη είσοδος
Έναρξη Έκθεσης: Πέμπτη 12 Μαΐου

fagito

patata

thumbnail