Γ.Κ. Αγρόγιαννος: Το σεμινάριο διαπραγματεύσεων του Harvard για πρώτη φορά στην Ευρώπη σε Αθήνα και Λευκωσία.

Το Ινστιτούτο Διαιτησίας και Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών θα συνεργαστεί με το Πρόγραμμα Διαιτησίας (Program on Negotiation) της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Harvard για τη διεξαγωγή του προγράμματος “PON Global Negotiation for Executives”.

Είναι η πρώτη φορά που θα πραγματοποιηθεί αυτό το πρόγραμμα εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών.Tο καινοτόμο 3μερο πρόγραμμα που θα λάβει χώρα στην Αθήνα στο αμφιθέατρο Ερμής του ΕΒΕΑ (30/11 – 2/12) και στη Λευκωσία (7-9/12), θα βασίζεται στη ναυαρχίδα των προγραμμάτων που διδάσκεται επί 30 χρόνια στο Πανεπιστήμιο Harvard.

«Η Διαπραγμάτευση αποτελεί απαραίτητο ηγετικό προσόν και τον ακρογωνιαίο λίθο των περισσότερων επιχειρηματικών συμφωνιών και διπλωματικών επιτευγμάτων. Εξ αυτού του λόγου, η σημασία της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ του Program on Negotiation της Νομικής Σχόλης του Πανεπιστημίου του Harvard και του Ι.Δ.Ε.Μ.Ε.Δ. στη σύγχρονη κρίσιμη κατάσταση για την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ευρώπη είναι υψίστης σημασίας και για το λόγο αυτό είμαι υπερήφανος που το Ι.Δ.Ε.Μ.Ε.Δ. ηγείται αυτής της πρωτοβουλίας. Αυτή η σύμπραξη ελπίζουμε ότι θα αποτελέσει την απαρχή μιας μακράς και εποικοδομητικής συνεργασίας.

Η κοινή προσπάθεια θα βοηθήσει να διασφαλίσουμε το ανώτερο επίπεδο παρεχόμενης γνώσης στον τομέα των εναλλακτικών μεθόδων επίλυσης διαφορών και στο επιχειρηματικό περιβάλλον μέσω της δια βίου εκπαίδευσης.» δήλωσε ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Γιώργος Αγρόγιαννος ΜΒΑ Οικονομολόγος, Επενδυτικός Σύμβουλος Επιχειρήρεων, Γενικός Διευθυντής Εξωτερικού IMG Group Hellas, Ιδρυτής και Ιδιοκτήτης της AgroReflex.