Φωτορεπόρτερ που συνελήφθη, περιγράφει όσα έζησε

Ο φωτορεπόρτερ Δημήτρης Τοσίδης, ο οποίος συνελήφθη από τις αρχές της ΠΓΔΜ, ενώ ακολουθούσε την «έξοδο των μεταναστών», περιγράφει την περιπέτειά του κι όσα έζησε στα ελληνοσκοπιανά σύνορα.

Πρόκειται για φωτορεπόρτερ του φωτογραφικού πρακτορείου Intime News, o οποίος μίλησε στον ΣΚΑΪ.

«Η ελληνική πλευρά μάς βοήθησε πολύ και τώρα είμαστε ελεύθεροι, είμαστε ήδη στην Ελλάδα», είπε, προσθέτοντας πως «έχουν μείνει πίσω 5 με 6 άτομα, είναι όλοι ξένοι».

«Συνολικά είχαμε συλληφθεί 12 άτομα, εκ των οποίων οι 7 ήταν φωτογράφοι και οι υπόλοιποι δημοσιογράφοι και μέλη τηλεοπτικών συνεργείων. Συνολικά, με τα μέλη των ΜΚΟ που συνελήφθησαν μαζί μας, ήμασταν πάνω από 40 άτομα», επισήμανε ο κ. Τοσίδης.

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου για το αν είδε τι συνέβη με τους πρόσφυγες που είχαν καταφέρει να περάσουν τα σύνορα τη Δευτέρα, ανέφερε ότι είδε απλά να τους φορτώνουν σε στρατιωτικά καμιόνια και να τους παίρνουν. «Από εκεί και πέρα δεν έχω εικόνα τι έγινε, δεν έχουν γυρίσει, όμως, κάποιον πίσω, όπως καταλαβαίνω», πρόσθεσε.

Οσον αφορά το φυλλάδιο που ξεσήκωσε τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, ο κ. Τοσίδης ανέφερε ότι δεν το είδε και πως δεν έπεσε στα χέρια του. Ο φωτορεπόρτερ δήλωσε ότι το διάβασε απλά στο ίντερνετ, ωστόσο το πρωί της Δευτέρας με το που έφθανε κανείς στο καμπ της Ειδομένης καταλάβαινε ότι ήταν το μόνο θέμα συζήτησης. «Δεν ξέρω ποιος το έκανε, ποιος το μοίρασε, ήταν πάντως ένα τεράστιο λάθος να εκθέσουν τόσο κόσμο σε τόσο μεγάλο κίνδυνο», πρόσθεσε.