Φωτήλας – Πάγκαλος – Τατσόπουλος: Ανοικτά υπέρ συμπόρευσης με Κ.Μητσοτάκη. Τι προτείνουν.

Μετά τον Ι. Φωτήλα υπέρ της συμπαράστασης με τον Μητσοτάκη ο Θεόδωρος Πάγκαλος και ο Πέτρος Τατσόπουλος. Τι προτείνουν για στενότερη συνεργασία. Ζωή Κ: Ο Tσίπρας είναι πολιτικός και ιδεολογικός προδότης της Αριστεράς. Πάγκαλος: Να συγκροτηθεί «Εθνικός Δημοκρατικός Συναγερμός» υπό τον Μητσοτάκη.

Διευρύνεται το κλίμα συμπαράστασης και συναντίληψης με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας τόσο από τον χώρο του ΠΟΤΑΜΙΟΥ( Φωτήλας, Τατσόπουλος) όσο και του ΠΑΣΟΚ( Πάγκαλος). Ειδικότερα, τη συγκρότηση «Εθνικού Δημοκρατικού Συναγερμού» υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρότεινε με άρθρο του στην «Καθημερινή».

Στο άρθρο του ο Θεόδωρος Πάγκαλος υποστηρίζει πως «ως τότε η ηγεσία της κοινής προσπάθειας ανήκει εκ των πραγμάτων στον μόλις εκλεγέντα αρχηγό της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη. Σε αυτόν ανήκει η ευθύνη της πρόσκλησης προς όλους, ώστε να ξεκινήσουν οι επαφές σε ανώτατο επίπεδο για τη συγκρότηση αυτού του “‘Εθνικού Δημοκρατικού Συναγερμού”».

«Το πρόσφατο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε να θυμίσει, σε όσους το είχαν ξεχάσει, ότι αυτοί που κρατάνε τα πραγματικά ηνία της εξουσίας είναι εχθροί της “αστικής” δημοκρατίας, των δημοκρατικών ελευθεριών και των δικαιωμάτων του ανθρώπου, της ελευθεροτυπίας και της ανεξάρτητης δικαιοσύνης», αναφέρει ο πρώην υπουργός.

«Οπως στον εμφύλιο, δεν μπορεί κανείς να κάτσει στο κέντρο και να λυπάται για την ακρότητα και τον φανατισμό όσων συμπλέκονται. Το μέτωπο των αναρχοκομμουνιστών, των φασιστών, των πάσης φύσεως αποβλήτων της δημόσιας ζωής και των κατσαπλιάδων έχει σχηματιστεί. Πρέπει, όσοι έχουν την τόλμη και τη βούληση να υπερασπιστούν τη δημοκρατία, να δημιουργήσουν τώρα μια νέα εκλογική συμπαράταξη. Εναν ”Εθνικό Δημοκρατικό Συναγερμό”», τονίζει μεταξύ άλλων και προσθέτει:

«Οι προσωπικές μωροφιλοξοδίες ηγετών και ηγετίσκων πρέπει να μετατεθούν για μετά τις εκλογές.
Οταν μετά τη νίκη της δημοκρατίας θα μπούμε στην ομαλότητα, τότε οι κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων ή των διαφόρων τάσεων, που θα έχουν συγκροτήσει τη συμπαράταξη, θα είναι σε θέση να επιλέξουν τον κοινό υποψήφιο πρωθυπουργό».

SHARE