Φώφη Γεννηματά: Δεξί χέρι του Σόιμπλε, ο Τσίπρας

Νομοσχέδιο «έκτρωμα» χαρακτήρισε το ασφαλιστικό η Φώφη Γεννηματά από το βήμα της Βουλής.

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης εξαπέλυσε επίθεση κατά του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα τον οποίο κατηγόρησε ότι εκμεταλλεύτηκε τις δυσκολίες, τον θυμό, την οργή, υποσχέθηκε ελπίδα και την μετέτρεψε απόγνωση.

«Στήσατε ένα κόλπο γκρόσο για να μπορέσετε να κατακτήσετε την εξουσία, με λαϊκισμό και δημαγωγία την ώρα που η χώρα που προσπαθούσε να επιβιώσει. Κι όταν το πετύχατε, παραλάβατε μια χώρα που προσπαθούσε να σταθεί στα πόδια της και τα κάνατε μαντάρα» τόνισε.

«Επικίνδυνα ψεύτες ως αντιπολίτευση, επικίνδυνα ανίκανοι ως κυβέρνηση, ικανοί μόνο στην πολική εξαπάτηση».
«Γονατίστε όσο θέλετε, δεν θα γονατίσετε την Ελλάδα» τόνισε η κ. Γεννηματά κατηγορώντας τον κ. Τσίπρα ότι έχει γίνει το δεξί χέρι του κ. Σόιμπλε.

«Κανένας δεν μπορεί να ξαναγράψει την ιστορία για να καλύψει την ανεπάρκεια του. Κοινωνικό κράτος δεν υπήρχε πριν από το ΠΑΣΟΚ», ανέφερε η κ. Γεννηματά.

Επίσης σημείωσε ότι «η αξιολόγηση θα έπρεπε να έχει κλείσει από πέρυσι τον Οκτώβριο με λιγότερα μέτρα και με άλλο προσανατολισμό. Τώρα βεβαία παρακολουθούμε όλους αυτούς του μήνες τη γνωστή παράσταση «Ο κ. Τσίπρας διαπραγματεύεται σκληρά».

«Δεν είστε απλά ανίδεοι είστε και ανεπίδεκτοι μαθήσεως. Δεν μάθατε ότι ανάπτυξη και φοροτεχνική πολιτική δεν πάνε μαζί» κατέληξε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση λέει πέντε βασικά ψέματα για το υπό συζήτηση νομοσχέδιο.