Φωτιές σε Σητεία, Ηράκλειο και Ρέθυμνο – Άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Σε ύφεση έχει τεθεί η φωτιά που ξεκίνησε στις δύο το μεσημέρι σε χώρο εργοστασίου με ανακυκλώσιμα υλικά στην περιφερειακή οδό της Σητείας.

Σύμφωνα με ενημέρωση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, γίνεται αποκάθαρση, δηλαδή αναμόχλευση των υλικών με ρίψεις νερού ώστε να ελεγχθεί και να κατασβηστεί πλήρως. Στο εργοστάσιο αρχικά επενέβησαν 8 οχήματα της Π.Υ. ενώ αυτή την ώρα βρίσκονται επί τόπου 7 Πυροσβεστικά με 25 πυροσβέστες.

Το εργοστάσιο διαθέτει μεγάλες ποσότητες χαρτιού και άλλα εύφλεκτα υλικά και οι πυροσβέστες κατάφερα σε σύντομο χρόνο να ελέγξουν το μέτωπο για να μην επεκταθούν οι φλόγες σε παρακείμενη αποθήκη του εργοστασίου καθώς και σε αλσύλλιο.

Στο μεταξύ η Π.Υ. έσβησε άμεσα φωτιά που ξέσπασε στις τρεις το μεσημέρι στο αεροδρόμιο Τυμπακίου στο Ηράκλειο με την παρέμβαση 2 οχημάτων και 5 πυροσβεστών. Η φωτιά έκαψε δύο στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης.

Τέλος σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά σε αγροτολιβαδική έκταση στο Σελλί Ρεθύμνου η οποία εκδηλώθηκε στις 6 το απόγευμα, όπου για την κατάσβεση της αυτή την ώρα επιχειρούν επτά πυροσβεστικά οχήματα με δύναμη 20 πυροσβεστών.