Φεύγουν από την Ελλάδα οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί

Αμέσως μετά τη δημοσίευση της απόφασης του ΣτΕ θα πρέπει να χορηγηθούν στον Τούρκο αξιωματικό Suleyman Ozkaynakcim όλα τα απαραίτητα έγγραφα, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι θα μπορεί να ταξιδέψει και στο εξωτερικό.

Η χθεσινή απόφαση είναι ουσιαστικά “πιλότος” και για τους υπόλοιπους επτά αξιωματικούς που έφτασαν στη χώρα μας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία. Κάπως έτσι όλα δείχνουν ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα και οι 8 θα έχουν στη διάθεσή τους όλα τα έγγραφα που χρειάζονται για να μπορούν να φύγουν από την Ελλάδα, πράγμα το οποίο φαίνεται ότι σχεδιάζουν να κάνουν άμεσα, μόλις τους δοθεί η ευκαιρία.
Μέσω των συνηγόρων τους έχουν διαμηνύσει άλλωστε ότι δεν θέλουν να παραμείνουν εδώ, αλλά να πάνε σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

Η εξέλιξη αυτή θα σημάνει για την Ελλάδα το τέλος του… βραχνά της προστασίας τους από πιθανή απαγωγή από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, δεν θα σημάνει όμως και το τέλος της αντιπαράθεσης με το καθεστώς Ερντογάν πάνω στο ζήτημα, καθώς η Άγκυρα θα συνεχίσει να κατηγορεί την Αθήνα για προστασία πραξικοπηματιών.