Φαβορί το Ωνάσειο για το «Ντυνάν»

Στο Δημόσιο θα περιέλθει – εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- το νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν», για το οποίο έχουν υποβληθεί δύο προσφορές στην πωλήτρια Τράπεζα Πειραιώς.

Αν και υπήρχε πληθώρα ενδιαφερομένων για την εξαγορά του μεγάλου νοσηλευτηρίου, δεσμευτικές προσφορές κατέθεσαν τελικά μόνον το Ιδρυμα Ωνάση και ένα επενδυτικό σχήμα εκπροσωπούμενο από ξένο fund, το όνομα του οποίου θα γνωστοποιηθεί σήμερα.

Ως φαβορί σ’αυτή την πλειοδοτική διαδικασία φέρεται το Ιδρυμα Ωνάση, που έχει αποφασίσει να διαθέσει το απαιτούμενο ποσό για την εξαγορά – της τάξεως των 120 εκατ. ευρώ – και να δωρίσει εν συνεχεία το «Ντυνάν» στο Δημόσιο.

Η έκβαση θα εξαρτηθεί βέβαια και από το ύψος του τιμήματος που είναι διατεθειμένος να καταβάλει ο έτερος υποψήφιος αγοραστής. Μετά το άνοιγμα των προσφορών και εάν δεν υπάρχει σημαντική απόκλιση μεταξύ τους ως προς το προσφερόμενο τίμημα, οι δύο υποψήφιοι θα κληθούν να τις βελτιώσουν.

Παράγοντες του κλάδου υπηρεσιών υγείας εκτιμούν ότι η εξαγορά του «Ντυνάν» από το Ιδρυμα Ωνάση θα είναι θετική εξέλιξη, διότι

– αφ’ενός θα ενισχύσει το δυναμικό του δημόσιου συστήματος υγείας-περίθαλψης,

– αφ’ ετέρου θα αποτρέψει κλιμάκωση του ανταγωνισμού μεταξύ των μεγάλων ιδιωτικών ομίλων που επιδίδονται σε κούρσα δαπανηρών εξαγορών για να ενισχύσουν τη θέση τους στον κλάδο