Fashion Diaries: Βουτυρόκρεμα

Αν είστε λάτρεις των γλυκών και τα τρώτε τακτικά σίγουρα έχετε παρατηρήσει την επέλαση της βουτυρόκρεμας στα ζαχαροπλαστεία ανά την επικράτεια. Δυστυχώς, με ελάχιστες εξαιρέσεις, δεν μιλώ για μια φίνα βουτυρόκρεμα που λιώνει ηδονικά στο στόμα σαν αφρός αλλά για τη βουτυρόκρεμα – στόκο που σε λιγώνει και σε κάνει να μετανιώνεις για το γλυκάκι που ήθελες να φας.

Αγαπώ τα επιδόρπια. Αρκετά συχνά μετά από ένα καλό γεύμα θέλω το γλυκάκι μου. Ένα ελαφρύ γλυκάκι, που θα ολοκληρώσει ευχάριστα το γεύμα μου. Εκπροσωπώντας όλους αυτούς που αγαπούν το γλυκάκι τους, παρακαλώ θερμά ζαχαροπλάστες και σεφ να περιορίσουν την βουτυρόκρεμα και να επιστρέψουν στην creme patissiere. Μια ανάλαφρη και βελούδινη creme patissiere αρωματισμένη με βανίλια, ξύσμα πορτοκαλιού ή άλλο αρωματικό ανάλογα με το επιδόρπιο. Ευχαριστούμε από καρδιάς!

Γράφει η Αγγελική Γρατσία