Εύκολο και (πολύ) νόστιμο γεμιστό κοτόπουλο

Κυριακή σήμερα και θέλετε κάτι γρήγορο και εύκολο αλλά και συνάμα νόστιμο και πρωτότυπο για να εντυπωσιάσετε.
Δεν έχετε κάνει όμως, ως συνήθως, καμία προετοιμασία, αφού η μαγειρική δεν είναι το χόμπυ σας.

Εμείς θα σας δείξουμε σήμερα πώς με απλά υλικά που έχετε στο ψυγείο σας μπορείτε να εντυπωσιάσετε, αρκεί να διαθέτετε ένα στήθος από κοτόπουλο το οποίο θα κάνουμε γεμιστό.

Τι χρειαζόμαστε:

Ένα στήθος κοτόπουλο
Μισό ματσάκι μαϊντανό
1 ή 2 φρέσκα κρεμμυδάκια (ανάλογα το μέγεθος)
5-6 κομμάτια λιαστής ντομάτας
200 γραμμάρια τριμμένο ημίσκληρο τυρί
Μια κουταλιά μουστάρδα
Ένα ποτήρι λευκό κρασί
Έναν κύβο λαχανικών (προαιρετικά)
Λάδι
Αλάτι
Πιπέρι
Ένα λεμόνι

Πως το κάνουμε:

1. Παίρνουμε τα δύο μέρη του στήθους και τα ανοίγουμε με το μαχαίρι από επάνω, φτιάχνοντας ουσιαστικά δύο πουγκιά. Και να μη το κάνετε με τέχνη δεν πειράζει, αρκεί το πουγκί να είναι βαθύ για να χωρέσει η γέμιση.
2. Βάζουμε στην άκρη στα στήθη πουγκιά κόβοντας τα σημεία που ίσως περισσεύουν.
3. Στη σανίδα της κουζίνας ψιλοκόβουμε μισή ματσάκι μαϊντανό
4. Ψιλοκόβουμε το ή τα κρεμμυδάκια
5. Ψιλοκόβουμε τις λιαστές ντομάτες
6. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα βαθύ δοχείο
7. Ρίχνουμε μέσα το τυρί
8. Προαιρετικά ένα κύβο λαχανικών που έχουμε λιώσει
9. Λίγο λάδι για να μπορέσουμε να ανακατέψουμε
10. Λεμόνι ανάλογα με την οξύτητα που θέλουμε να δώσουμε
11. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
12. Παίρνουμε το πουγκί του στήθους και σιγά – σιγά, προσεκτικά για να μη σπάσει το κρέας, αρχίζουμε να το γεμίζουμε
13. Όταν γεμίσουμε και τα δύο στήθη κλείνουμε τα ανοικτά σημεία με οδοντογλυφίδες
14. Βάζουμε τα στήθη σε ένα πυρέξ που προηγουμένως έχουμε λαδώσει και τα βάζουμε στο φούρνο για ψήσιμο.
15. Όταν αρχίσει να ψήνεται ρίχνουμε πάνω στο κοτόπουλο ένα ποτήρι κρασί λευκό και αν θέλουμε αλείφουμε τα στήθη με μουστάρδα λιωμένη σε λεμόνι και λάδι.
16. Τα αφήνουμε να ψηθούν, αφού τα γυρίζουμε σταδιακά για να ροδίσουν τα στήθη από όλες τις πλευρές.
17. Βγάζουμε τα στήθη από το φούρνο και όσο είναι ζεστά αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες, γιατί αν κρυώσουν γίνονται ένα με το κρέας.
18. Τη σάλτα που έχει μείνει τη σερβίρετε σε ένα ξεχωριστό μπολάκι για όσους θέλουν το κομμάτι τους να είναι περισσότερο πικάντικο.

Προσοχή στο αλάτι γιατί και το τυρί και οι λιαστές ντομάτες αλλά και η μουστάρδα είναι αρμυρά.

Σημείωση: Το γεμιστό κοτόπουλο γίνεται πιο γρήγορα και πιο πικάντικο στο τηγάνι. Αλλά είναι πολλοί εκείνοι που αποφεύγουν τηγανιτά. Αν ωστόσο επιλέξετε το τηγάνι, το φαγητό το σβήνετε με το κρασί, έχοντας χρησιμοποιήσει νωρίτερα τα υπόλοιπα υλικά για να νοστιμέψουν το κοτόπουλο την ώρα που θα το μαγειρεύετε.