Ευ. Αποστολάκης: Υπήρχαν στιγμές που θα μπορούσαν να είχαν εξελιχθεί σε νέα Ίμια

«Υπήρχαν πολλές στιγμές που θα μπορούσαν να είχαν εξελιχθεί σε Ίμια» δήλωσε ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης αναφερόμενος στις δυσκολίες που αντιμετώπισε στη διάρκεια της θητείας του στο υπουργικό αξίωμα.

«Δεν εξαρτιόταν μόνο από το γιατί ξεκινούσαν. Αν εμείς αντιδρούμε στις προκλήσεις και δημιουργούμε κλιμάκωση, το σημείο φτάνει στα όρια και μετά ίσως είναι χειρότερο να κάνεις πίσω», ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Όπως είπε, πολλές φορές χρειάστηκε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό για να τον ενημερώσει για όσα συνέβαιναν. «Χρειάστηκε να επικοινωνήσω με τον Τσίπρα για να του πω ότι έχουμε πρόβλημα» δήλωσε προσθέτοντας: «Δεν ξέρω πόσες φορές κοιμήθηκα».

Ερωτηθείς για τη στάση της Τουρκίας, ο κ. Αποστολάκης σημείωσε πως «είναι ξεκάθαρο» τι επιδιώκει η Άγκυρα. «Το δείχνουν από τον τρόπο που κινούνται και από τις θέσεις που παίρνουν. Θέλουν να έχουν λόγο στα δρώμενα στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο. Θεωρούν ότι έχουν περισσότερα δικαιώματα από αυτά που τους δίνει το διεθνές δίκαιο. Θεωρώ ότι για να τους αντιμετωπίσουμε θέλει συνεχή πίεση, όχι μόνο προς τους Τούρκους, αλλά να εξασκούμε όλα τα διπλωματικά μας εργαλεία. Η πίεση δεν πρέπει να σταματάει», τόνισε.
Υπογράμμισε παράλληλα την ετοιμότητα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες – όπως είπε – είναι «σε πολύ καλή κατάσταση».

«Η Τουρκία έχει επενδύσει πολλά χρήματα στον εξοπλισμό. Εμείς δεν καταφέραμε να προχωρήσουμε. Είμαστε ισχυροί και στη θάλασσα και στην αεροπορία και ο στρατός είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Αν χρειαστεί μπορούμε να τους κάνουμε μεγάλη ζημιά», ανέφερε.