Έξι θεατρικές παραγωγές στο «Ιλίσια- Βολανάκης», τη σεζόν 2017-2018

Στην καρδιά της πόλης, ένα θέατρο με όνομα και ιστορία, το «Ιλίσια-Βολανάκης», έρχεται να αφήσει και αυτή τη σεζόν το δικό του στίγμα στον αθηναϊκό θεατρικό χάρτη, παρουσιάζοντας ένα πολυσυλλεκτικό και ενδιαφέρον πρόγραμμα για όλες τις ηλικίες.

Πριν τρία χρόνια η συγγραφέας Παναγιώτα Παρασκευοπούλου και ο μουσικός Κωστής Ξενόπουλος ανέλαβαν με αγάπη το θέατρο της οδού Παπαδιαμαντοπούλου 4, διαμορφώνοντάς το και ανεβάζοντας παραστάσεις που καταγράφηκαν με επιτυχία στη συνείδηση του θεατρόφιλου κοινού. Από τη σκηνή του πέρασαν, μεταξύ άλλων, ο Θανάσης Τσαλταμπάσης με τον «Ιώβ» από τον Τσέζαρις Γκραουζίνις, ο Βασίλης Ευταξόπουλος με το «Κοντραμπάσο», ο Γιάννης Μπέζος που σκηνοθέτησε το «Playground», η Μαρίνα Καλογήρου που πρωταγωνίστησε στο «Ρινγκ», ο Νίκος Ψαρράς με την Αλεξία Καλτσίκη και την Ευαγγελία Ανδρεαδάκη στο «Φοβάσαι;» και ο ποιητής Γιώργος Μπλάνας με το «Εκτός Ορίων».

«Στόχος μας είναι το θέατρο Ιλίσια-Βολανάκης να μετατραπεί σε μια θεατρική στέγη, γιατί δανειζόμενοι τα λόγια του δασκάλου Καρόλου Κουν, «?δεν κάνουμε θέατρο για το θέατρο. Δεν κάνουμε θέατρο για να ζήσουμε. Κάνουμε θέατρο για να πλουτίσουμε τους εαυτούς μας, το κοινό που μας παρακολουθεί κι όλοι μαζί να βοηθήσουμε να δημιουργηθεί ένας πλατύς, ψυχικά πλούσιος και ακέραιος πολιτισμός στο χώρο μας”» σημείωσαν, στη χθεσινή παρουσίαση του προγράμματος, η Παναγιώτα Παρασκευοπούλου και ο Κωστής Ξενόπουλος.

Φέτος, το πρόγραμμα του θεάτρου ξεκίνησε για τη νέα σεζόν με τη sold out κομεντί της περσινής χρονιάς, «Ενας Σκύλος που τον έλεγαν Φρίκη» σε σκηνοθεσία Φρόσως Κορρού και Δημήτρη Κουρούμπαλη για να συνεχιστεί με έργα της παγκόσμιας δραματουργίας στα οποία πρωταγωνιστούν γνωστά ονόματα του καλλιτεχνικού χώρου.