Ετεροβαρής ο υπουργός Νικ. Τόσκας εξισώνει άκριτα. Απαγορεύει τις συγκεντρώσεις των νόμιμων αστυνομικών και τους μασκοφόρους- τραμπούκους αντιεξουσιαστές.

Διεκδικεί την πρωτιά του πιο αποτυχημένου και φθαρμένου υπουργού της Κυβέρνηση μαζί με τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη.

Δημοκρατική Συμπαράταξη: Ο Τόσκας αναγνώρισε το άβατο στα Εξάρχεια

ΝΔ: Ο Τόσκας σήμερα θα έπρεπε να παραιτηθεί αν είχε ευθιξία

Η δήθεν απόφαση του Αττικάρχη που αναρτήθηκε στη Διαύγεια επικαλείται λόγους δημόσιας ασφάλειας – ΠΟΑΣΥ: Δεν θα πάμε κόντρα στο νόμο – ΝΔ: Και επισήμως άβατο τα Εξάρχεια, αν είχε ευθιξία ο Τόσκας σήμερα έπρεπε να παραιτηθεί. Η  πρωτοφανής ανικανότητα του υπουργού  Προστασίας του Πολίτη να  προστατεύσει το κέντρο των Αθηνών από τους τραμπούκους και μασκοφόρους  αντιεξουσιαστές και μηδενιστές.

Μετά την προαναγγελία του Νίκου Τόσκα για απαγόρευση της συγκέντρωσης των συνδικαλιστών αστυνομικών στην πλατεία Εξαρχείων και επισήμως ο Αττικάρχης υποστράτηγος Αλκιβιάδης Ασημακόπουλος απαγόρευσε την εκδήλωση της ΠΟΑΣΥ με απόφαση που ανέβηκε στις 18:43 στη “Διαύγεια”.

Σύμφωνα με την απόφαση “Δεν επιτρέπεται για λόγους δημόσιας ασφάλειας κατά το χρονικό διάστημα από 6:00 έως 24:00 της Πέμπτης 26 Ιουνίου, κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία στην περιοχή του Δήμου Αθηναίων που περικλείεται από τις οδούς Αλεξάνδρας και Πατησίων, αριστερά Πατησίων, αριστερά Χαλκοκονδύλη, δεξιά Κάνιγγος, αριστερά Βερανζέρου, δεξιά Ακαδημίας, αριστερά Κανάρη, πλατεία Φιλικής Εταιρείας, δεξιά Μ. Μερκούρη, αριστερά Κόνιαρη, αριστερά Αλεξάνδρας έως τη συμβολή με την Πατησίων συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της περιοχής. Η πραγματοποίηση ή απόπειρα πραγματοποίησης συνάθροισης ή πορείας στην εν λόγω περιοχή κατά το προαναφερθέν χρονικό διάστημα θα αντιμετωπίζεται με κάθε νόμιμο μέσο, οι δε συμμετέχοντες σε τέτοια συνάθροιση ή πορεία θα διώκονται για παράβαση των διατάξεων του άρθρου 171 Π.Κ και άλλων συναφών διατάξεων”.

Μάλιστα στην απόφαση αναφέρεται ότι ελήφθησαν υπόψη τα όσα έχουν γραφτεί και αναφερθεί τις τελευταίες ημέρες στα media και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάνοντας λόγο ακόμη και στα προβλήματα που προκύπτουν από τον καύσωνα αλλά και τη συνεχή απεργιακή κινητοποίηση των υπαλλήλων καθαριότητας.

Η ΠΟΑΣΥ και ο πρόεδρος Γρηγόρης Γερακαράκος μιλώντας στο protothema.gr, υποστήριξε ότι αν και η εκδήλωση ήταν προγραμματισμένη η δημοσιοποίηση της απόφασης για απαγόρευση αλλάζει τα δεδομένα και όπως είπε δεν θα πάει κόντρα στο νόμο και έτσι δεν θα πραγματοποιηθεί.

Η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά την παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα για λόγους «στοιχειώδους ευθιξίας» και κάνει λόγο για απαγόρευση που αποτελεί «πρόκληση για την δημοκρατική ελληνική κοινωνία».

 

Την παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα για λόγους «στοιχειώδους ευθιξίας» ζητά με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, μετά την απαγόρευση της συγκέντρωσης που προγραμμάτιζε το συνδικάτο αστυνομικών υπαλλήλων στα Εξάρχεια.

Προφανώς όμως ο υπουργός «ακολουθεί το παράδειγμα του κ Τσίπρα», σημειώνει δηκτικά η αξιωματική αντιπολίτευση.

Η ΝΔ επισημαίνει πως η απαγόρευση αποτελεί «επισφράγιση της συνολικής αποτυχίας της κυβέρνησης» στο μέτωπο της ασφάλειας και «επιβεβαιώνει με τον πλέον επίσημο τρόπο ότι τα Εξάρχεια αποτελούν άβατο».

«Η απόφαση είναι πρόκληση για την δημοκρατική ελληνική κοινωνία. Για κάθε πολίτη αυτής της χώρας που θέλει να αισθάνεται ελεύθερος και ασφαλής. Παραπέμπει σε άλλες εποχές και σε αντιλήψεις αυταρχισμού», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση.

Η ΝΔ υπενθυμίζει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε εξ αρχής εκφράσει επιφυλάξεις για τη συγκέντρωση των αστυνομικών. Σημειώνει όμως πως ταυτόχρονα «η Πολιτεία έχει υποχρέωση να διασφαλίσει με κάθε τρόπο την έκφραση του δικαιώματος τους από τη στιγμή που έχει ληφθεί η νόμιμη άδεια για τη διοργάνωση της συγκέντρωσης».