Επικοινωνιακά παιχνίδια από τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, με το βλέμμα στις εκλογές

Μετά την κυβέρνηση που καλούσε τον κόσμο να κατέβει στους δρόμους και η νεολαία του κυβερνώντος κόμματος κοροϊδεύει την κοινωνία και τους χιλιάδες άνεργους που ψάχνουν αγωνιωδώς για εργασία.

Πιστή στη γραμμή της κυβέρνησης, η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ ξεκινά καμπάνια κατά της λιτότητας με σύνθημα «Μαζί Νικάμε». Μια κίνηση που δείχνει ότι η πλατεία Κοτζιά ετοιμάζεται ακόμη και για το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών, αν οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές οδηγηθούν σε αδιέξοδο.
Ουσιαστικά οι νεολαίοι αναλαμβάνουν επικοινωνιακές δράσεις για τον εξωραϊσμό της κυβερνητικής πολιτικής που έχει στρέψει πλατιά λαϊκά στρώματα κατά του Μαξίμου.
Την έναρξη της καμπάνιας «Έχουμε έναν κόσμο να αλλάξουμε» συνοδεύει μία ανακοίνωση Τύπου καθώς και ένα βίντεο στο οποίο πρωταγωνιστούν γνώριμα πρόσωπα όπως ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, η Άνγκελα Μέρκελ, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και οι διανομές δωρεάν λαχανικών και φρούτων στο κέντρο της Αθήνας.
Η Ανακοίνωση του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ
Σε έναν κόσμο που αλλάζει διαρκώς η νέα γενιά μπορεί και πρέπει να πρωτοστατήσει στον αγώνα κατά της λιτότητας, των διακρίσεων και του ρατσισμού. Η δημοκρατία, η αλληλεγγύη, η ισότητα και η κοινωνική δικαιοσύνη δημιουργούν έναν καινούριο δικό μας κόσμο. Έναν κόσμο που αμφισβητεί τους μονόδρομους του νεοφιλελευθερισμού, του ανταγωνισμού και του ατομικού δρόμου, έναν κόσμο που «πασχίζει να γεννηθεί τώρα που το παλιό πεθαίνει». Απέναντι στην Ευρώπη φρούριο εμείς θα χτίσουμε την Ευρώπη της αλληλεγγύης, της ανθρωπιάς, των λαϊκών και νεολαιίστικων αγώνων, την Ευρώπη της Δημοκρατίας. Με παρακαταθήκη τις μάχες που δώσαμε τα προηγούμενα χρόνια συνεχίζουμε να παλεύουμε και σήμερα για μία ζωή με αξιοπρέπεια.
Μέσω της καμπάνιας «Έχουμε έναν κόσμο να αλλάξουμε», η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ απευθύνει ένα ευρύ κάλεσμα σε κάθε νέο και νέα που θέλει να πρωτοστατήσει στην μάχη κατά της λιτότητας. Που επιθυμεί να αγωνιστεί απέναντι σε κάθε διάκριση, ενάντια στην καταπίεση που μπορεί να βιώνει καθημερινά στο σχολείο, στο Πανεπιστήμιο, στο χώρο εργασίας, στη γειτονιά. Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ είναι μία οργάνωση νεολαίας της ριζοσπαστικής αριστεράς και της οικολογίας και θέλει να δώσει φωνή σε όλους και όλες αυτούς και αυτές που σήμερα νιώθουν ότι ζουν στο περιθώριο και έρχονται αντιμέτωποι με την δίνη της κρίσης. Καλούμε λοιπόν τους νέους και τις νέες να οργανωθούν στις γραμμές της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ και να διεκδικήσουν μαζί μας έναν κόσμο διαφορετικό.
Μέσα από τις τρεις θεματικές ενότητες της καμπάνιας, την παιδεία, την εργασία και τα δικαιώματα έχουμε ως στόχο αφενός να αναδείξουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η νεολαία, αφετέρου να θέσουμε ένα πλαίσιο διεκδικήσεων και αιτημάτων που αλλάζουν-βελτιώνουν την καθημερινότητα των νέων ανθρώπων. Μέσα από πολύμορφες δράσεις και ενέργειες τους επόμενους μήνες, η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, σε όλη την Ελλάδα, θα βρεθεί στα σχολεία, στα Πανεπιστήμια, στις γειτονιές με στόχο να έρθει σε επαφή με τους χιλιάδες νέους και νέες που αναζητούν οξυγόνο στην ζωή τους.