Επεισόδια σκίασαν τις φοιτητικές εκλογές. Ακυρώθηκε η διαδικασία στο Πάντειο

Βανδαλισμοί και επεισόδια σημειώθηκαν σε Νομική, Πάντειο και Παιδαγωγικό κατά τη διάρκεια των φοιτητικών εκλογών.

Άγνωστοι με καλυμμένα τα προσωπα τους εισέβαλαν στο κτίριο της Νομικής ενώ ήταν σε εξέλιξη η διαδικασία των φοιτητικών εκλογών και τα έκαναν γυαλιά καρφιά. Σύμφωνα με πληροφορίες, δέκα άτομα μπήκαν στη σχολή από την είσοδο της οδού Μασσαλίας και έσπασαν τα τραπεζάκια της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ.

Στη συνέχεια προσπάθησαν να αρπάξουν τις κάλπες, όμως η αντίδραση των φοιτητών ήταν άμεση και τα επεισόδια δεν έλαβαν έκταση. Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο φοιτητές τραυματίστηκαν ελαφρά.

Επεισόδια και στο Παιδαγωγικό

Τα σοβαρότερα, ωστόσο επεισόδια σημειώθηκαν λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι έξω από το κτήριο του Παιδαγωγικού στη συμβολή των οδών Χαριλάου Τρικούπη και Ναυαρίνου όταν ομάδα κρανοφόρων φοιτητών συνεπλάκη με κουκουλοφόρους. Στο σημείο, μάλιστα, έφτασαν και άνδρες των ΜΑΤ για να εκτονώσουν την κατάσταση.

Εισβολή και στο Πάντειο -Στον αέρα η διαδικασία

Άγνωστοι εισέβαλαν στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και σύμφωνα με πληροφορίες έχουν πάρει τις σφραγίδες της εκλογικής διαδικασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα άτομα που εισέβαλαν στο Πάντειο είχαν βρεθεί στον χώρο χθες νωρίς το απόγευμα και πρόσκεινται στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Μάλιστα, προπηλάκισαν τους φοιτητές της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

Υπολογίζονται 30 στον αριθμό, οι οποίοι αμέσως μετά την επίθεση κατευθύνθηκαν προς το γήπεδο της Καλλιθέας, ενώ λίγο αργότερα επέστρεψαν εκ νέου στο κτίριο.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι και οι παρατάξεις έχουν αποχωρήσει και ουσιαστικά αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση της ακύρωσης της διαδικασίας.

Η Νέα Δημοκρατία

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή τα σοβαρά επεισόδια που προκάλεσαν ομάδες κουκουλοφόρων κατά τη διεξαγωγή των φοιτητικών εκλογών σε Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η εισβολή κουκουλοφόρων και ροπαλοφόρων γνωστών – αγνώστων σε Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, με στόχο την κατατρομοκράτηση των φοιτητών και την ακύρωση των φοιτητικών εκλογών, επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά την κυβερνητική ανοχή στη βία. Το γεγονός ότι δεν θρηνήσαμε θύματα είναι μόνον θέμα τύχης.

Μετά την ηθική επιβράβευση της ανομίας, με την αποποινικοποίηση των καταλήψεων που υπερψήφισε η κυβερνητική πλειοψηφία στο πρόσφατο νομοσχέδιο για την έρευνα, η εκκωφαντική σιωπή της Κυβέρνησης, είναι τουλάχιστον ύποπτη. Η όποια ανοχή σε αυτά τα φαινόμενα συνιστά πλέον συνενοχή.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, εγκλωβισμένη σε παρωχημένες ιδεοληψίες, στέλνει λάθος μηνύματα».