Επανέρχεται ο Σφακιανάκης. Στον αέρα ο Τόσκας

Ανεπανόρθωτα έκθετος είναι ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Τόσκας για την υποβάθμιση του επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώνη Σφακιανάκη οποίος μετα την γενική κατακραυγή κατά της κυβέρνησης, η ηγεσία του υπουργείου αναγκάσθηκε σε ανάκληση της μετάθεσης του.

Ο κ. Τόσκας για άλλη μια φορά απέδειξε ότι είναι ανεπαρκής για τη συγκεκριμένη θέση και αυτό διότι σήμερα στη Βουλή αμφισβήτησε το έργο του κ. Σφακιανάκη και τον χαρακτήρισε δημοσιοσχετίστα, έναν στρατηγό ο οποίος έχει διακομματική στήριξη.

Η άστοχη διαχείριση όλης αυτής της υπόθεσης δείχνει τη διάλυση της κυβέρνησης και γενικότερα ότι έχει χαθεί ο έλεγχος από το Μαξίμου. Σύμφωνα με πληροφορίες ο αστείος χειρισμός προκάλεσε εκνευρισμό στους στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού ορισμένοι εκ των οποίων τάχθηκαν υπερ της παραίτησης του κ. Τόσκα

Η φημολογία ότι επίκειται ανάκληση της απόφασης για μετάθεση του κ. Σφακιανάκη στον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης εντάθηκε από το πρωί της Πέμπτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ακόμη και στο εσωτερικό της κυβέρνησης υπήρξαν σφοδρές αντιδράσεις για την υποβάθμιση του υποστρατήγου Σφακιανάκη. Μάλιστα, πληροφορίες ανέφεραν ότι οι ενστάσεις που διατυπώθηκαν ακόμη και από ανώτατα μέλη της κυβέρνησης πολλαπλασιάστηκαν μετά τις πρωινές δηλώσεις του καθ’ ύλην αρμόδιου αναπληρωτή υπουργού Δημόσιας Τάξης στη Βουλή.

Λίγο μετά τις 13:30 υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται ο ΑλέξηςΤσίπρας για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ διέψευδαν ότι μπορεί να υπάρξει ανάκληση της απόφασης για απομάκρυνση του Μανώλη Σφακιαάκη από την υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Το αλλαλούμ μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών κορυφώθηκε περίπου στις 14:00 το μεσημέρι, όταν έγινε γνωστό ότι υπάρχει σήμα από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ με το οποίο ανακαλείται η μετάθεση του κ. Σφακιανάκη ο οποίος παραμένει επικεφαλής της υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος φούντωσε η φημολογία για το μέλλον του κ. Τόσκα στην κυβέρνηση.

Σημειώνεται οτι σε κοινή καταγγελία της «καρατόμησης» του επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλη Σφακιανάκη προχώρησαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι ζητώντας από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να ανακαλέσει την σχετική απόφαση.

Οι βουλευτές Λευτέρης Αυγενάκης (ΝΔ), Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος (ΠΑΣΟΚ) και Γιώργος Αμυράς (Ποτάμι) υπέγραψαν κοινή ερώτηση προς τον πρωθυπουργό με τίτλο «Καρατόμηση Σφακιανάκη – Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καταστρέφει ότι λειτουργεί».
Υποστηρίζουν δε ότι «Η κυβέρνηση για να ικανοποιήσει τις κομματικές της ορέξεις και να πραγματώσει τις ιδεοληπτικές απόψεις τιμωρεί την σκληρή δουλειά, την επιτυχία και την αξιοκρατία και θυσιάζει την ασφάλεια των πολιτών».