Enterprise Greece και HEMEXPO στη διεθνή ναυτιλιακή έκθεση KORMARINE BUSAN 2017

Επιτυχία σημείωσε η ελληνική συμμετοχή στην διεθνή έκθεση ναυπηγικής και βιομηχανικού εξοπλισμού «Kormarine Busan 2017» που διοργανώθηκε, για δεύτερη συνεχόμενη φορά, από την Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece), σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Κατασκευαστών Ναυτιλιακού Εξοπλισμού-HEMEXPO, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση.

Η διεθνής έκθεση KORMARINE, που πραγματοποιήθηκε στην Κορέα, από τις 24 έως τις 27 Οκτωβρίου, ξεκίνησε το 1978 και έχει πλέον καθιερωθεί ως μία από τις μεγαλύτερες διεθνείς εκθέσεις στον χώρο της ναυπηγικής και του βιομηχανικού ναυτιλιακού εξοπλισμού.

Διοργανώνεται από το υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Ενέργειας, το Ερευνητικό Ινστιτούτο Ναυτιλιακού Εξοπλισμού και την Ένωση Εταιριών Ναυτιλιακού Εξοπλισμού της Κορέας. Το Μπουσάν είναι η δεύτερη σε πληθυσμό πόλη της Κορέας, όπου λειτουργούν οι 10 μεγαλύτερες ναυπηγικές εταιρίες της Κορέας, μερικές από τις οποίες είναι από τις μεγαλύτερες του κόσμου.

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο BEXCO, όπου συμμετείχαν 1.390 εταιρίες από 55 χώρες, ενώ οι εμπορικοί επισκέπτες ξεπέρασαν τους 45.000, σύμφωνα με τους διοργανωτές. Μεταξύ των 14 εθνικών συμμετοχών, (Ιαπωνία, Κίνα, Σιγκαπούρη, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Αυστρία, Ιταλία, Ολλανδία, Νορβηγία, Δανία, Φιλανδία, των Ηνωμένων Πολιτειών, Ταϊβάν), η ελληνική συμμετοχή, με το μήνυμα «Smart Ship Solutions-Greek Marine Equipment», απέσπασε ιδιαίτερα θετικά σχόλια, απαρτιζόμενη από τις πλέον δυναμικές εταιρίες του κλάδου, οι οποίες πραγματοποίησαν συναντήσεις με εκπροσώπους του συγκεκριμένου τομέα, με τις οποίες τέθηκαν οι βάσεις για τη σύναψη εμπορικών συμφωνιών.

Η πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΗΕΜΕΧΡΟ, Ελένη Πολυχρονοπούλου, μετά την ολοκλήρωση της αποστολής στην Κορέα δήλωσε: «Η διεθνής έκθεση ναυπηγικής και ναυτιλιακού εξοπλισμού ΚΟRMARINE, αποτελεί την μεγαλύτερη έκθεση του κλάδου διεθνώς. Τα ελληνικής κατασκευής προϊόντα του ελληνικού βιομηχανικού ναυτιλιακού εξοπλισμού που παρουσιάστηκαν, είναι άριστης ποιότητας και καινοτόμα. Η ελληνική επιχειρηματικότητα απέδειξε για άλλη μια φορά πως με καινοτόμες ιδέες και επιμονή, μπορεί να κερδίσει την εμπιστοσύνη των υψηλών απαιτήσεων ναυπηγείων της Νοτίου Κορέας.

Πιστεύω, ότι η συμμετοχή μας ενίσχυσε περαιτέρω τις υπάρχουσες εμπορικές σχέσεις των επιχειρήσεων των δύο χωρών, ενώ αποβλέπουμε στην ενίσχυση του όγκου εξαγωγών του κλάδου μας προς την ασιατική χώρα την επόμενη διετία.

Η εμφάνιση του ελληνικού περιπτέρου μας, η οργάνωση και η μεταφορά των εκθεμάτων, που έγινε από τον Enterprise Greece, ήταν εξαιρετική. Η διοίκηση και τα στελέχη του Enterprise Greece υποστήριξαν δυναμικά και αποτελεσματικά τις ελληνικές εταιρείες που συμμετείχαν».

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Enterprise Greece, Χρήστος Στάικος, σχολίασε: «Η εθνική συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση KORMARINE 2017 αποτελεί μέρος του ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδιασμού του Enterprise Greece, ο οποίος έχει εκπονηθεί τα τελευταία δύο χρόνια, σε συνεργασία με τον κλάδο του ναυτιλιακού εξοπλισμού, με στόχο την προώθηση της εξωστρέφειας των ελληνικών εταιριών του κλάδου. Γενικότερα, ο κλάδος αυτός στη χώρα μας αναπτύσσει μια έντονη δυναμική και διεκδικεί μερίδιο της αγοράς του βιομηχανικού ναυτιλιακού εξοπλισμού με το μήνυμα Smart Ship Solutions-Greek Marine Equipment. Η παρουσία των ελληνικών εταιριών ήταν αντάξια άλλων χωρών, με μεγάλη παραγωγή ναυτιλιακού εξοπλισμού. Ο Οργανισμός θα συνεχίσει και στο μέλλον τη συνεργασία με τον κλάδο και τις ενώσεις, τόσο για την προσέλκυση επενδύσεων, όσο και την περαιτέρω προβολή και προώθηση των καινοτόμων εξαγώγιμων προϊόντων και υπηρεσιών του κλάδου του βιομηχανικού ναυτιλιακού εξοπλισμού».

Σύμφωνα με την Enterprise Greece, η ελληνική συμμετοχή, με το μήνυμα «Smart Ship Solutions – Greek Marine Equipment», απέσπασε ιδιαίτερα θετικά σχόλια, απαρτιζόμενη από τις πλέον δυναμικές εταιρίες του κλάδου, οι οποίες πραγματοποίησαν συναντήσεις με εκπροσώπους του συγκεκριμένου τομέα με τις οποίες τέθηκαν οι βάσεις για τη σύναψη εμπορικών συμφωνιών. Η παρουσία των ελληνικών εταιριών ήταν αντάξια άλλων χωρών με μεγάλη παραγωγή ναυτιλιακού εξοπλισμού, δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της αποστολής ο πρόεδρος του οργανισμού Enterprise Greece Χρήστος Στάικος και διαμήνυσε πως ο οργανισμός θα συνεχίσει και στο μέλλον τη συνεργασία με τον κλάδο και τις ενώσεις τόσο για την προσέλκυση επενδύσεων όσο και την περαιτέρω προβολή και προώθηση των καινοτόμων εξαγώγιμων προϊόντων και υπηρεσιών του κλάδου του βιομηχανικού ναυτιλιακού εξοπλισμού.

Στη φετινή διεθνή έκθεση, που έχει καθιερωθεί από το 1978 ως μία από τις μεγαλύτερες στο χώρο της ναυπηγικής και του βιομηχανικού ναυτιλιακού εξοπλισμού, συμμετείχαν 9 ελληνικές επιχειρήσεις: ALUMINOX, CAPTAIN NEMO, ERMA FIRST ESK Engineering Solutions S.A., Environmental Protection Engineering S.A., FARAD S.A. Heat Exchangers, KLEEMANN, NANOPHOS, PRISMA Electronics S.A. και HEMEXPO-Hellenic Marine Equipment Manufacturers & Exporters.

Ενδεικτικό της διεθνούς ακτινοβολίας της έκθεσης, που διοργανώνεται από το υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Ενέργειας, το Ερευνητικό Ινστιτούτο Ναυτιλιακού Εξοπλισμού και την Ένωση Εταιριών Ναυτιλιακού Εξοπλισμού της Κορέας, είναι το γεγονός ότι συμμετείχαν, σύμφωνα με τους διοργανωτές, 1.390 εταιρείες από 55 χώρες, ενώ οι εμπορικοί επισκέπτες ξεπέρασαν τους 45.000.

SHARE