Ένοχος κρίθηκε ο Τομπούλογλου

Μηδενίζονται οι πιθανότητες επιστροφής του Χάρη Τομπούλογλου στη ΝΔ, μετά τη καταδικαστική σε βάρος του απόφαση, για υπόθεση παράνομου χρηματισμού του

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκρινε ένοχο τον Χάρη Τομπούλογλου και τον καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης 8 ετών και 3 μηνών με αναστολή, αλλά και χρηματικό πρόστιμο 40.300 ευρώ. Μάλιστα οι δικαστές, κάνονας δεκτή την εισαγγελική πρόταση δεν αναγνώρισαν κανένα ελαφρυντικό στον κατηγορούμενο (πρότερο έντιμο βίο, καλή συμπεριφορά μετά την πράξη)

Υπενθυμίζεται, ότι σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο κ.Τομπούλογλου είχε ζητήσει τα χρήματα για να μην κηρύξει έκπτωτη από διαγωνισμό την διαφημιστική εταιρία που είχε αναλάβει να προωθήσει ένα πρόγραμμα παιδικής παχυσαρκίας.

Το δικαστήριο, έκρινε ένοχο τον Χάρη Τομπούλογλου για τα αδικήματα της απόπειρας εκβίασης, της παθητικής δωροδοκίας και της οπλοκατοχής, δίνοντας ωστόσο αναστολή στην έφεση του. Ετσι θα παραμείνει εκτός φυλακής μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, ωστόσο του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα.

«Θα αγωνίζομαι μέχρι το τέλος της ζωής μου για να αποδείξω την αθωότητα μου», δήλωσε απευθυνόμενος στην έδρα ο Χάρης Τομπουλογλου μετά την έκδοση της απόφασης.