Ένα χρόνο σχεδίαζε την επίθεση αγοράζοντας στο «σκοτεινό δίκτυο» το όπλο ο δράστης στο Μόναχο

Τελευταίες πληροφορίες, που δημοσιοποίησε η γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung, δείχνουν τον τρόπο με τον οποίο προμηθεύτηκε το όπλο του ο δράστης της επίθεσης στο Μόναχο. Τις πληροφορίες επιβεβαίωσε ο υπουργός εσωτερικών του κρατιδίου της Βαυαρίας κ. Χέρμαν.

Τελευταίες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του γερμανικού περιοδικού Focus, δείχνουν ότι βρέθηκε μανιφέστο του δράστη το οποίο δείχνει ότι σχεδίαζε την επίθεση επί ένα χρόνο.

Συμφωνα με το δημοσίευμα, της Suddeutsche Zeitung ο φερόμενος ως δράστης προμηθεύτηκε ένα αναπροσαρμοσμένο, επανεργοποιημένο Glock 9mm που φέρεται να έχει χώρα πώλησης την Σλοβακία.

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι ο δράστης αγόρασε το όπλο στο αποκαλούμενο σκοτεινό δίκτυο (dark net). Το σκοτεινό δίκτυο είναι ένα κομμάτι του διαδικτύου το οποίο δεν είναι προσβάσιμο από τις συνήθεις «μηχανές αναζήτησης». Για την πρόσβαση απαιτείται ειδικό λογισμικό το οποίο μπορεί να βρεθεί στο ανοικτό διαδίκτυο. Κατεβάζοντας το, ο χρήστης έχει πλέον πρόσβαση σε ένα κρυπτογραφημένο περιβάλλον.

Για τον λόγο αυτό, το σκοτεινό δίκτυο χρησιμοποιείται για παράνομες δραστηριότητες, διακίνηση ναρκωτικών, παιδική προνογραφία, εκμίσθωση δολοφόνων, και σειρά άλλων «σκοτεινών» καταστάσεων.