Εκτάκτως στο έκτακτο ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ ο Πολάκης!

Την έκπληξη των μελών του διοικητικού συμβουλίου του ΚΕΕΛΠΝΟ, που συνεδρίαζαν εκτάκτως το πρωί της Τετάρτης, προκάλεσε ο υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, ο οποίος εισέβαλε λίγο μετά τις 10.00.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η συνεδρίαση ορίστηκε για να συζητηθεί το θέμα της παρέμβασης του αναπληρωτή υπουργού Υγείας στο διαγωνισμό για τη στελέχωση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας. Στο τραπέζι μπαίνει ακόμη και η ακύρωση του διαγωνισμού μετά τις διαστάσεις που έχει πάρει.

Ο κ. Πολάκης αιφνιδίασε τους πάντες με την εισβολή του στην έκτακτη συνεδρίαση. Λίγο μετά την ξαφνική του επίσκεψη, ο υπουργός Υγείας επέμεινε ότι οι απαντήσεις έχουν δοθεί, ενώ πρόσθεσε ότι «ξεκαθαρίσαμε ορισμένα πράγματα».

Ο υπουργός Υγείας επέιμεν επίσης ότι ο έλεγχος ο έλεγχος που ο ίδιος με τη μετακλητή υπάλληλο του υπουργείου και στενή συνεργάτιδά του, έκαναν στις αιτήσεις έδειξε ότι «υπήρχαν λάθη στη μοριοδότηση» και υποσχέθηκε ότι «άμεσα θα δημοσιευθούν οι πίνακες μετά την υποβολή ενστάσεων».

Ακόμη, επισήμανε ότι οι σχέσεις του με τον διοικητή του ΚΕΕΛΠΝΟ είναι «άριστες» ενώ σε ερώτηση για το αν σκέφτεται να παραιτηθεί, απάντησε με μια μαντινάδα: «Που χει γρε στο πεθυμιό της, το θωρεί και στο όνειρό της».

Η παρέμβαση Πολάκη στις λίστες για τον διορισμό στελεχών ΜΕΘ έχει προκαλέσει τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης, με τη ΝΔ να καταθέτει ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας, ενώ το ΠΑΣΟΚ να καταθέτει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου.