Σε εξέλιξη πυρκαγιά σε εργοστάσιο μπαταριών στην Ξάνθη – Φόβοι για τοξικό νέφος

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στις 13.00 σήμερα στο εργοστάσιο μπαταριών της Sunlight στο Όλβιο Ξάνθης.

Η φωτιά καταστρέφει το κεντρικό κτήριο κατασκευής μπαταριών υποβρυχίων και formation και καίει ιδιαίτερα εύφλεκτα υλικά, υγρά μπαταριών και πλαστικά xωρίς έχει απομακρυνθεί ο κίνδυνος εκρήξεων.

Ξάνθη: Συγκλονιστικά καρέ και βίντεο μέσα από το φλεγόμενο εργοστάσιο της Sunlight

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής από την Ξάνθη και γύρω περιοχές έχουν βρεθεί από την πρώτη στιγμή στο εργοστάσιο για την κατάσβεση της φωτιάς ενώ ένας εργαζόμενος έχει μεταφερθεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Ξάνθης με δύσπνοια, χωρίς η κατάστασή του να εμπνέει ανησυχία.

Εκκενώνονται οικισμοί 

Σύμφωνα με πληροφορίες λόγω της φύσης των χημικών που καίγονται και της διεύθυνσης του ανέμου,η Αστυνομία αποφάσισε την εκκένωση των οικισμών που βρίσκονται στην πορεία του καπνού.

Ξάνθη: Συγκλονιστικά καρέ και βίντεο μέσα από το φλεγόμενο εργοστάσιο της SunlightΔόθηκε εντολή να εκκενωθούν οι οικισμοί Όλβιο, Άγιος Αθανάσιος, Θαλασσιά, Κοσμητή, Τύμπανο, Τοξότες καθώς και στο χώρο αναψυχής του Νέστου.

Το εργοστάσιο λειτουργούσε την ώρα που ξέσπασε η φωτιά αλλά όχι σε πλήρη ανάπτυξη.

Πιθανότερη αιτία φέρεται να είναι το βραχυκύκλωμα από φορτιστή μπαταριών στη γραμμή formation.

΄Εκτακτη σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια Ξάνθης

Στις 17.30 έχει αποφασιστεί έκτακτη σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια Ξάνθης, με αντικείμενο την αντιμετώπιση της κατάστασης και τη συμμετοχή πανεπιστημιακών, ειδικών για τα θέματα της μόλυνσης. Στο σημείο του εργοστασίου και της γύρω περιοχής αναμένεται να γίνει μέτρηση για τα επίπεδα μολύβδου.

Πιθανότερη αιτία της πυρκαγιάς, σύμφωνα με τα στοιχεία του Χanthi2.gr, είναι το βραχυκύκλωμα από φορτιστή μπαταριών στη γραμμή formation ενώ σύντομα αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το καταστροφικό έργο της πυρκαγιάς.

Η εταιρία Sunlight είναι μια από τις δύο μεγαλύτερες βιομηχανίες της περιοχής, από τις σημαντικότερες στον κλάδο της διεθνώς, και απασχολεί εκατοντάδες εργαζόμενους. Ασχολείται με την κατασκευή μπαταριών για διάφορες χρήσεις, κυρίως για την αμυντική βιομηχανία.